Max Øystå Lloyd har droppet utdannelsen og gikk rett i arbeid som tenåring. Nå har han sikret seg jobb i Try Apt.
Max Øystå Lloyd har droppet utdannelsen og gikk rett i arbeid som tenåring. Nå har han sikret seg jobb i Try Apt.

Max (20) er ansatt i Try Apt: – Jeg vil gjøre kreative ting og fokusere på å utvikle i stedet for å jakte oppdrag

Max Øystå Lloyd sluttet på videregående nesten før han hadde begynt. Nå har han sikret seg fast jobb i Try.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg vil gjøre kreative ting og fokusere på å utvikle i stedet for å jakte oppdrag, få det til å klaffe tidsmessig og være nødt til å håndtere kundene og alt det innebærer.

Det sier Maximilian Øystå Lloyd (20) til KOM24.

Han har jobbet som frilanser de siste to årene og mener det til tider kan være veldig slitsomt. Derfor har han nå fått seg fast jobb i Try Apt.

Brente bøker i skogen

– Jeg ble stresset av håndtere kunder, jeg synes det ble en emosjonell belastning etterhvert. Jeg har vært ansatt i to år tidligere, så har jeg vært selvstendig i to år nå, og jeg ser forskjellene. Den biten der du er alle bitene i firmaet, både regnskap og kundeservice, jeg ble lei av det etterhvert, sier han.

Øystå Lloyd sier han er takknemlig for alle kundene han har jobbet med.

– Det var bare at jeg innså at jeg ikke var villig til å påta meg det emosjonelle stresset lengre.

Navnet Max Øystå Lloyd er gjerne et navn du har hørt før. For mange ble han kjent tilbake i 2017 da det ble omtalt i flere medier at han hadde droppet ut av videregående skole etter bare noen måneder. Da gikk han og faren ut i skogen og brente skolebøkene. Siden har han aldri sett seg tilbake.

Blant annet har han vært utvikler i Good Morning Naug og Auka. De siste to årene har han jobbet som frilanser. Nå er det altså inn i fast arbeid igjen. Det gleder han seg til.

– Try er et av de beste firmaene innenfor den sektoren. Jeg jobbet for de i to-tre måneder i fjor, da fikk jeg innsikt i hvordan det var å jobbe der. Så jeg tok et veldig informert valg,sier han.

Han sier han nå ser fram til mindre jaging og mer utvikling.

– Når man jobber som selvstendig er det avgrenset hvor mye man kan lære på egenhånd, men når man jobber med andre folk med mer erfaring enn deg kan man lære av det. Samtidig får du ikke friheten til å prøve deg ut på ny teknologi på prosjekter, fordi for å kunne selge tjenestene dine må du snevre deg inn ganske mye på en type prosjekter, mener han.

Han ser og fram til å få prøve seg innenfor flere ulike teknologier.

Øystå Lloyd har aldri angret på at han sluttet på skolen, men selv om han har kommet opp og fram, har det ikke bare har vært en dans på roser de siste årene.

– Ikke alle har vært kjipe

– Det har vært mye vanskeligere enn et tradisjonelt løp, vil jeg tro. Man blir utsatt for verden og alt det innebærer, sier han og forteller fra forhandlingssituasjoner der han har opplevd at folk har prøvd å lure han.

– Det er ikke alle som har gode intensjoner og når man er ung er man kanskje litt naiv. Men alt alt har vært en del av prosessen, sier han.

Han har og opplevd å ikke bli vurdert for noen jobber hos større selskaper, siden han mangler formell utdannelse.

Øystå Lloyd mener likevel han er blitt mer erfaren og smartere av det hele.

Og ikke alle har vært kjipe. Han trekker fram Even Aas-Eng, som har vært en mentor for han.

– Jeg har kjent ham siden tidlig i 2017. Han har hjulpet meg og jeg har alltid kunnet ringe han og spørre om tips til situasjoner jeg synes er vanskelige. Siden jeg begynte som selvstendig har han latt meg ha en kontorplass hos han uten å betale noe, det ga meg et sosialt miljø og gjorde det mye mindre ensomt, noe som er vanskelig å sette en pris på, sier Øystå Lloyd.

– Hvis du er ung i næringslivet så hjelper det utrolig mye hvis man har en tvers igjennom godhjertet og erfaren lederfigur som har ryggen din, sier han

Men nå er det Try Apt som gjelder.

Gamle og sidrumpa

– Vi er veldig opptatt av å ansette unge mennesker som kan bringe med seg nye tanker og måter å gjøre ting på, sier Espen Düring som er økonomi og administrasjonsansvarlig i Try Apt.

Han kaller det et strategisk valg, så de ikke blir gamle og sidrumpa. Ved å ansette Lloyd får de tilgang på en person som gjør ting annerledes enn dei har gjort.

– 90 prosent av de som jobber hos oss har tung utdannelse, men vi har og mange hos oss som er selvlærte, forteller han.

Try Apt har i dag 15 utviklere i avdelingen.

Düring sier de vil videreutvikle seg innenfor det å programmere og å tenke annerledes, slik at de kan lage nye og innovative løsninger for kundene sine.

– Vi opplever at Max er et friskt pust som har masse ambisjoner som passer oss bra, sier han.

Powered by Labrador CMS