Deltakerne i 2019-utgaven av realityserien Ex on the Beach under høstlanseringen for fjernsynskanalene Discovery Networks, TV Norge og Dplay. Nå kan programkonseptet få årets Gullbarbie.

Dette er kandidatene til Gullbarbie 2023

– Det burde ikke være vårt ansvar å rydde opp i måten reklame- og markedsføringsbransjens tjener penger på å gi barn og unge kroppspress.

Publisert

Press - Redd Barna Ungdom deler hvert år ut Gullbarbie, prisen som går til den reklame og medieaktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst.

– Det burde ikke være vårt ansvar å rydde opp i måten reklame- og markedsføringsbransjens tjener penger på å gi barn og unge kroppspress. Vi kan ikke fortsette å ansvarliggjøre én bedrift av gangen når større politiske endringer er nødvendig, sier Isaac Elstad Røssnes, leder av Press - Redd Barna ungdom.

Press krever at Forbrukertilsynet får utvidet myndighet til å slå hardere ned på skadelig reklame rettet mot barn og unge.

– I mellomtiden vil vi fortsette å kåre hvem som er best til å få ungdom til å føle seg verst, sier han i pressemeldingen.

Isaac Elstad Røssnes, leder av Press - Redd Barna Ungdom

Årets kandidater er Prowhitening, Ex on the Beach og ZARA.

Ex on the Beach Norge er nominert for seksualiseringen av deltakerne og måten dette fremstilles for et ungt publikum, mens Prowhitening er nominert for at de aktivt bruker influencere til å selge ideen om at hvite tenner er en nødvendighet for unge forbrukere.

ZARA er på sin side nominert fordi de gjennom produkter og markedsføring promoterer et ensidig skjønnhetsideal. Press mener og at den populære kleskjeden mangler variasjon i størrelsene de tilbyr, særlig i de fysiske butikkene.

– Ex on the Beach, Prowhitening og ZARA er hver for seg deler av bransjer som fører til kroppspress blant barn og unge. Realityserier, kosmetiske behandlinger og kleskjeder. Med disse nominasjonene håper vi å sette lys på hvor utbredt dette problemet er, sier Røssnes.

Det er 13. gang Press - Redd Barna Ungdom deler ut Gullbarbie-prisen.

Powered by Labrador CMS