Ved å analysere kunstig fremstilte bilder med kunstig intelligens, har forskerne laget et system som gjenkjenner egenskaper i bildet.

Facebook bruker kunstig intelligens til å bekjempe kunstig intelligens

I samarbeid med forskere ved Michigan State University har Facebook utviklet en metode som avslører hvordan deepfakes er fremstilt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Deepfakes, eller bilder og video som er fremstilt ved hjelp av kunstig intelligens, begynner å bli en stor utfordring. Kvaliteten er nå så god at det er umulig å se med det blotte øyet hva som er ekte og hva som er kunstig. Nå bruker Facebook kunstig intelligens til å avsløre hvilke bilder som er laget av kunstig intelligens.

Du har kanskje sett videoen hvor Barack Obama tilsynelatende sier ting han ikke vanligvis gjør. Det viser seg å være skuespilleren Jordan Peele som, ved hjelp av kunstig intelligens, opptrer som en falsk Obama.

Når vi ikke lenger kan skille mellom hva som er ekte og hva som er manipulert, risikerer vi at misbruk fører til at vi mister tilliten til bilder og video generelt. Det pågår derfor et kappløp mellom de som bruker kunstig intelligens til å lage deepfakes og de som bruker kunstig intelligens til å avsløre dem.

Facebook har slått seg sammen med den siste gruppen, og nylig fikk de et betydelig gjennombrudd. I samarbeid med forskere ved Michigan State University har de utviklet en metode som avslører hvordan deepfakes er fremstilt.

Ved å analysere kunstig fremstilte bilder med kunstig intelligens, har forskerne laget et system som gjenkjenner egenskaper i bildet. Ved hjelp av disse egenskapene kan de avsløre hvilken prosess som er brukt for å fremstille det falske bildet. Hvis bildet er laget med en prosess som ikke allerede er kjent, vil systemet lage mønstre som gjør at andre bilder som er fremstilt med samme prosess vil kunne gjenkjennes senere.

Målet med forskningen er å kunne avsløre falske bilder og video tidligere, selv om de er fremstilt ved hjelp av en prosess som ikke allerede er kjent.

Kunstig intelligens som kjemper mot kunstig intelligens. Er det fler enn meg som får flashback til den gamle filmklassikeren War Games?

Powered by Labrador CMS