Lederteamet til Gullkalven 2022, Tomas Hogseth Ida Smestad og Linn Diana Aabel.
Lederteamet til Gullkalven 2022, Tomas Hogseth Ida Smestad og Linn Diana Aabel.

Kunne endelig arrangere fysisk Gullkalven igjen: – En reise og en tiggerferd

Den største studentkonkurransen innen kreativ kommunikasjon ble arrangert i år for 32. gang, og kunne endelig være fysisk igjen.

Publisert Sist oppdatert

Gullkalven er Norges største studentkonkurranse innen kreativ kommunikasjon, og fungerer som studentenes svar på Gullblyanten. I år kunne prisutdelingen endelig gjennomføres med velkomstdrink og konferansier igjen. Tomas Hogseth ledet Gullkalven sammen med Linn Diana Aabel og Ida Smestad. Han forteller KOM24 om presset rundt å lage en bra prisutdeling.

– Jeg har jo ikke gjort noe i denne skalaen før, og man kjenner på at man skal gjøre alle happy. Gullkalven har vært i 32 år nå, og er en stor greie for både studenter og bransjen som følger godt med.

Tomas Hogseth studerer Reklame og merkekommunikasjon på Fagskolen Kristiania.
Tomas Hogseth studerer Reklame og merkekommunikasjon på Fagskolen Kristiania.

Hogseth deltok selv i konkurransen sammen med Maria Schriwer. Han forteller at vinnerne av årets gullkalv var veldig flinke, men ville så klart tatt med seg flere priser selv.

– All kred til de som vant, det var fortjent.

Tiggerferden

Sponsorsjef Helge Joachim Nicolaysen var fornøyd med prisutdelingen, og forteller om tiggerferden for å innhente spons.

– Det har vært noen tunge år med korona, men ingen har heldigvis vært motvillig når det kommer til spons, sier han. Det har vært en reise og en tiggerferd, men som tidligere selger har jeg vært med og banket på dører før. Det er ikke noe hokus pokus.

Nicolaysen forteller at det gjerne er morgendagens ansatte som vinner prisene, og sier responsen på utdelingen i år var bra.

Sponsorsjef Helge Joachin Nicolaysen og Tuva Holm Søvik
Sponsorsjef Helge Joachin Nicolaysen og Tuva Holm Søvik

– Showet var veldig bra, jeg ble veldig fornøyd. Det smalt jo på utdeling, folk har vært veldig positive, forteller Nicolaysen.

Sjef Hogseth forteller at det er usikkert akkurat hvor mange som var på Ingensteds, der prisutdelingen ble holdt.

– Det ble rimelig fullt en periode der.

På utdelingen ble det delt ut 67 priser innenfor 22 kategorier.

Den store forandring

Gullkalven er en non-profit organisasjon hvor det blir valgt ut et nytt team hvert år. Den store forandringen fra tidligere utdelinger er at årets ansvar ble skiftet ut fra Westerdal-studenter til studenter på Fagskolen Kristiania.

– I år ble lederteamet med Thomas Hogseth i spissen. Siden han går på Fagskolen Kristiania ble naturligvis resten av teamet også folk som går der.

Selv om lederteamet er byttet ut er det allikevel Westerdalsstudentene som stikker av med flest priser etter utdelingen. Hogseth kunne ønske pallplassene var spredt utover flere skoler.

– Det ble jo en klasse som vant sinnssykt mye, avgangsklassen på Westerdals, jeg skulle ønske premiene var litt mer spredt og ikke alt var på en klasse.

Hogseth forteller at han går siste året på Fagskolen nå, og derfor ikke kan gjøre dette en gang til.

– Jeg kan nok ikke være sjef en gang til, men jeg skal sørge for at de som tar over vil gjøre en kul greie, avslutter han.

Powered by Labrador CMS