– Dette prosjektet har utfordret meg til å grave dypt i mine egne tanker og tankesett, og resultatet som er å se på designobjektene er mine personlige opp- og nedturer gjennom årene
– Dette prosjektet har utfordret meg til å grave dypt i mine egne tanker og tankesett, og resultatet som er å se på designobjektene er mine personlige opp- og nedturer gjennom årene

Laksemilliardær med designsamarbeid

Samarbeidet har vart i to år.

Publisert Sist oppdatert

– Føles det riktig, så gjør jeg det, sier Gustav Magnar Witzøe i en pressemelding.

Han er i dag største eier i Kvarv, selskapet som eier over halvparten av oppdrettsgiganten Salmar, men er minst like kjent for å dukke opp på rød løper i Cannes, være med i en episode av Exit og for å være aktiv på sosiale medier

Men nå er det altså et designsamarbeid med svenske Fogia som er temaet.

Sammen har de skapt seks unike Barba-stoler som hver og en representerer Gustav sine kreative ideer, står det i pressemeldingen.

De seks stolene symboliserer lykke, død, flukt, liv, fremmedgjøring og angst.

– Dette prosjektet har utfordret meg til å grave dypt i mine egne tanker og tankesett, og resultatet som er å se på designobjektene er mine personlige opp- og nedturer gjennom årene, sier Gustav Magnar Witzøe, som er kjent som Norges rikeste mann med en formue på nesten 20 milliarder kroner.

Det er kun produsert ett eksemplar av hver stol. 

– Dette samarbeidet har vært utrolig spennende for oss i Fogia. Det har vært en lang prosess fra idé til endelig resultat, og det morsomste har vært hvordan samarbeidet hele tiden har tatt nye veier for å bli de seks kunstneriske designstolene vi nå stolt kan presentere, sier Pål Reenskaug, Country Manager i Fogia Norge.

– Gustav har virkelig tatt eierskap til prosjektet fra idéskisse til tekstilproduksjonen, og det gjenspeiles i det endelige resultat, sier tekstilkunstner i Kvadrat, Kristina Austi, i pressemeldingen.

Samarbeidet har pågått i om lag to år.

De seks designobjektene vil auksjoneres bort via Blomqvist nettauksjon, og vil være utstilt i Blomqvists lokaler på Fornebu under auksjonsperioden fram til 18. juni. 

Etter ønske fra Gustav vil alle inntektene fra salget gå uavkortet til Mental Helse Ungdom. 

– Mental Helse Ungdom gjør en utrolig viktig jobb for unge, og jeg var derfor aldri i tvil om at jeg ønsket at inntektene skulle gå dit, sier Gustav Magnar Witzøe.

Powered by Labrador CMS