Øyvind Solvang, kommunikasjonssjef i NPE (til venstre), sammen med kommunikasjonsrådgiver Jacob Andersen.

Jacob Andersen er ny rådgiver i NPE

Jacob Andersen har begynt som kommunikasjonsrådgiver i Norsk Pasientskadeerstatning (NPE).

Publisert

Jacob Andersen har begynt som kommunikasjonsrådgiver i Norsk Pasientskadeerstatning (NPE). 

Han kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Microsoft Norge.

– Jeg gleder meg til å få bidra til god kommunikasjon rundt pasientskadeordningen til pasienter, helsetjenesten og publikum. Jeg ser særlig frem til arbeidet som pressekontakt og å formidle fagstoff og nøkkeltall NPE sitter på, sier Andersen i en pressemelding.

NPE er en statlig etat underlagt Helse- og omsorgsdepartementet. NPE behandler erstatningskrav fra pasienter som mener de har fått en skade etter behandlingssvikt i helsetjenesten.

NPE har opplevd en kraftig økning i antall mediehenvendelser de siste årene. Stadig flere journalister har tatt i bruk statistikk om hva folk søker om erstatning for når noe har gått galt i helsetjenesten. 

For å gi media rask og god service har kommunikasjonsenheten nå blitt styrket med Jacob Andersen i en nyopprettet stilling.

– Jeg er veldig glad for at Jacob takket ja til utfordringen. Hans erfaring både innenfor journalistikk og kommunikasjon er gull verdt i jobben som pressekontakt hos oss, sier kommunikasjonssjef Øystein Solvang i NPE.

Jacob Andersen har de siste to årene jobbet som kommunikasjonsrådgiver i Microsoft Norge. Han er utdannet medieviter etter studier på Universitetet i Oslo og University of California, Berkeley, og har tidligere jobbet som journalist i bransjeavisen Kampanje. 

– Jeg hadde to fantastiske år i Microsoft hvor jeg fikk bryne meg på en rekke kommunikasjonsfaglige utfordringer og ble kjent med veldig mange fine folk.

Andersen startet i NPE 4. desember 2023.

Powered by Labrador CMS