Hans Geelmuyden mener Tajiks politiske karriere er over.

PR-topp mener Tajiks håndtering står til stryk: – Tajiks politiske karriere er over

– I dette tilfellet gir jeg Tajik terningkast 1 fordi hun aldri har klart å forklare, bare bortforklare hva disse sakene handler om, sier Hans Geelmuyden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag holdt Hadia Tajik en pressekonferanse der hun informerte om at hun går av som statsråd, og fortsetter som nestleder i Arbeiderpartiet.

VG avslørte sist søndag hvordan Arbeiderparti-nestleder Tajik fikk tildelt skattefri pendlerbolig i 2006 til 2010.

Tajik-sakene fra 2006 til 2009 kan handle om dokumentfalsk og skatteunndragelse. Noen har trodd at sakene er foreldet, men politikk handler ikke om juss, men om moral. Tajik har lidd moralsk skipbrudd. Derfor må hun gå av, sier styreleder i Geelmuyden Kiese, Hans Geelmuyden til KOM24.

Gir terningkast 1

Da saken ble kjent var han spent om Tajik kunne redegjøre for disse sakene.

– Nå må vi konstatere at det kan hun ikke. Hun har feilinformert, og så langt jeg kan se jobbet iherdig for å slippe å være med å finansiere velferdsstaten vår. Dessuten illustrerer denne saken at en krise alltid er delt i to.

Geelmuyden mener denne krisen først og fremst handler om sakens kjerne, dernest om krisehåndteringen.

– I dette tilfellet gir jeg Tajik terningkast 1 fordi hun aldri har klart å forklare, bare bortforklare hva disse sakene handler om. Håndteringen står til stryk.

Tajik har hatt ministerposten som Arbeids- og inkluderingsminister Støre-regjeringen siden 14. oktober 2021..

Tajik er statsråd for NAV. NAV klienter må i fengsel for forholdene som ble avdekket i 2006, og som hun altså ikke kan forklare. Hvis ikke Tajik hadde gått av, ville vi hatt to sett spilleregler i Norge; et for «vanlige folk», og et for Tajik. Ett for Jørgen Hattemaker, og ett for Kong Salomo.

Og legger til:

– Det lever selvfølgelig ikke en regjering som later som den arbeider for «vanlige folk» med. Jeg har vært spent på hvordan SV ville forholde seg i denne saken. Nå vet vi det. SV ville ikke støtte Tajik. Da hadde ikke lenger regjeringen flertall dersom Stortinget fremmet forslag om mistillit.

– Glem det!

Selv har han aldri stemt på Tajik, men synes dette er trist.

– Fordi Tajik på sitt beste har vært en spennende politiker. Det eneste som forundrer meg i dag, er at Tajik skal fortsette som nestleder i Arbeiderpartiet. Det burde hun slippe. Ropstad gikk av som KrF leder på sin sak, selv om hans sak var mindre graverende. Ropstad hadde aldri gitt feil informasjon, sier han.

Geelmuyden er sikker i sin sak om veien hennes videre.

Noen tror Tajik skal ta en pause, for så å gjøre comeback. Glem det! Tajiks politiske karriere er over.

KOM24 har forelagt Hans Geelmuydens uttalelser for Hadia Tajik via hennes politiske rådgiver, Jorid Nordmelan. De har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.

Powered by Labrador CMS