Margrethe Geelmuyden lager hjemmelaget blomkålsuppe for å få et hvileskjær i juleflesket.
Margrethe Geelmuyden lager hjemmelaget blomkålsuppe for å få et hvileskjær i juleflesket.

JULEPRATEN

Margrethe Geelmuyden sier det blir viktig for bransjen å være godt oppdatert neste år

– De som klarer det, vil greie seg bra.

Publisert

KOM24 har stilt seks spørsmål til en rekke folk i kommunikasjonsbransjen om året som har gått, og hva de gjør denne julen.

I dag er det partner og seniorrådgiver Margrethe Geelmuyden i Geelmuyden Kiese som svarer i julepraten.

Hva gjør du i julen?

– Jeg tar inn over meg at neste generasjon elsker de tradisjonene som jeg nå kunne klart meg uten. Dermed blir det fullt opplegg med gaver, kjøttretter og pyntet tre, ting som tar sin tid og som gir glede fordi de samler. Resten av tiden går jeg gjerne på ski.

– Hva vil du anbefale andre å lytte til/smake på/lese/se eller høre denne julen?

– Smake på? Hjemmelaget blomkålsuppe. Et hvileskjær i juleflesket. Lytte til? Anne Appelbaums betraktninger om fremveksten av autoritære regimer i den vestlige verden på New York Times podkast The Daily. Gå rundt juletreet og tenk på frihetene vi har. Sett pris på dem, og funder på hvordan vi skal verne om dem.

– Hva er det morsomste du har opplevd dette året?

– Å få besøk av folk under fem år er like morsomt hver gang.

– Du får invitere tre bransjekollegaer på middag. Hvem inviterer du og hvorfor?

– Da inviterer jeg Kieu, Kristine og Taran i Geelmuyden Kiese – fordi de fortjener det og fordi de får meg til å le. De er grunnstammen vår. Kieu er vår lattermilde, knalltøffe kontroller, Kristine vår tørrvittige regnskapssjef, mens organisasjonssjef Taran er selve ånden som går i GK; den som ser alt, forstår alt og ordner alt. Det blir en fantastisk middag – selv uten blomkålsuppe!

Hva husker du best fra kommunikasjonsåret 2021?

– At bransjen ble kastet ut av offentlige virksomheter.

– Hva tror du vil prege kommunikasjonsbransjen i 2022?

– Vi går inn i en tid der Staten ønsker å gjøre mer selv. Byråer med stor andel offentlige oppdrag vil slite. Offentlige virksomheter vil ansette folk fra byråene. For samfunnet generelt er det dessverre noen svarte svaner på himmelen. Virus, energiknapphet, inflasjon, høyere skattenivå, og en regjering som ikke har flertall alene, gir usikkerhet. Mange virksomheter vil trenge hjelp til å orientere seg i endringene. For vår bransje blir det viktig å være godt oppdatert og bistå oppdragsgivere med god innsikt og råd av høy kvalitet. De som klarer det, vil greie seg bra.

Powered by Labrador CMS