Hans Geelmuyden

GK mistet millioner i omsetning - Men økte resultatet med fire millioner

GK Gruppens driftsresultat økte med 48 prosent før utbytte og skatt sammenlignet med 2019.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

- 2020 har vært et krevende år med stor usikkerhet. Takket være stor fleksibilitet fra ansatte og ledelse har vi kommet godt gjennom året, og jeg er alle stor takk skyldig. Selv har jeg opplevd at vi har stått til ladning i påvente av bedre tider. Nå er vi fulle av energi, og gleder vi oss til å bygge GK videre i årene som kommer, sier styreleder Hans Geelmuyden i en pressemelding mandag.

Som KOM24 meldte rett før jul 2020, opplevde GK over 20 millioner kroner i omsetning i 2020, men de leverte likevel et veldig bra resultat for de å være.

Økte resultatet med fire millioner

Geelmuyden Kiese Gruppen (GKG) omsatte for 182 millioner kroner i 2020, byråinntekten av dette var på 140 millioner kroner. Det er 23 millioner kroner mindre enn året før, likevel klarte de å levere svarte tall.

Driftsresultat før utbytte og skatt ble 12,2 millione kroner. Det er fire millioner kroner bedre enn året før. Det er også nesten fire millioner kroner mer enn hva Hans Geelmuyden anslo overfor KOM24 i desember.

Datterselskapene i Danmark, Norge og Sverige gikk alle med overskudd i 2020.

Men 2020 var på ingen måte noen dans på roser for selskapet.

På morgenen 12. mars ble Hans Geelmuyden oppringt av en norsk redaksjon som lurte på om de kom til å stenge ned, Geelmuyden sa at nei, det var ikke aktuelt og at de kom til å forholde seg til myndighetenes råd. Bare noen timer seinere gikk statsminister Erna Solberg på talerstolen og lukket ned hele Norge.

– Da satte vi i ledergruppen oss sammen og bestemte oss for å gjøre det vi kunne gjøre, og det var å ta kontroll på kostnadene våre, sa Hans Geelmuyden til KOM24 i desember.

De så for seg at de kom til å oppleve minst 20 prosent nedgang i omsetningen og i løpet av mars måned permitterte de 27 av de ansatte i Oslo.

Har fortsatt permitterte

Status når året er omme er at de har vært nødt til å redusere på antall ansatte, og fortsatt har de to ansatte som er i permisjon.

For tallene sin del ble de ikke så ille som de fryktet på forhånd. De endte med en nedgang på 18 prosent målt i bruttoinntekt, og 15 prosent målt i byråinntekt.

Men GK Gruppens driftsresultat økte med 48 prosent før utbytte og skatt sammenlignet med 2019.

- Mitt mandat er å bygge samfunnsbyrået Geelmuyden Kiese i Skandinavia. Det har aldri vært viktigere for virksomheter og organisasjoner aktivt å bidra til utviklingen av samfunnene våre. Det vet kundene godt, og vi kan se at vår evne til å kombinere strategi, politikk og kreativitet er etterspurt i alle markeder, sier Karne Lykkebo, managing partner i GK i København og i GK Gruppen.

Høsten 2020 ble GK for fjerde år på rad kåret til mestvinnende byrå under CMA i London. CMA regnes som verdensmesterskapet i innholdsmarkedsføring.

Powered by Labrador CMS