Henrik Glette, kommunikasjonsdirektør i Statnett og Odd Hoen-Sevjen, partner i First House, er begge sjokkerte over krisehåndteringen til Geelmuyden Kiese.

Atlas Utvikling:

Bransjekolleger sjokkert over slett GK-håndverk

– Her er det mye tvilsomt faglig som har blitt gjort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det sier Henrik Glette, kommunikasjonsdirektør i Statnett.

Han er en av mange som reagerer på arbeidsmetodene til Geir Ove Harnes i Geelmuyden Kiese.

– Det ville aldri falt meg inn å ha på repertoaret å skrive tekstmelding i den tonen til den som avdekker kritikkverdig forhold. Det ville aldri falt meg inn, sier han til KOM24.

Lettkledd og svært iøyenfallende kvinne

Det var på onsdag at KOM24 var først ute med å skrive om Atlas utvikling som mener de er hacket, da et bilde av en svært lettkledd kvinne plutselig frontet et boligprosjekt de har gående.

På et teppe, foran en seng, kan man se en lettkledd og svært iøyenfallende kvinne sitte der i undertøy. Over henne med lys skrift står det en adresse og en opplysning om at mer informasjon kommer snart og en lenke til de andre boligprosjektene som selskapet Atlas utvikling har.

KOM24 har vært i kontakt med selskapet som er fortvilt over situasjonen og avviser at det er de som står bak bildet og sier at de nå leter etter synderen. Samtidig satte de på Geelmuyden Kise til å gjøre krisehåndtering for de, noe som har gjort det hele til en større sak enn det i utgangspunktet var.

Grunnen til det er at Edel-Marie Haukland, som var den som først reagerte på bildebruken i den opprinnelige saken publiserte en SMS sendte fra Geir Ove Harnes, partner og seniorrådgiver i GK Nordic, der han blant annet ber Haukland ordne opp i dette.

Denne SMS-en har altså fått mange til å reagere, også bransjekolleger av Harnes. Kommunikasjonsdirektør Glette mener meldingen er bøllete og peker på at det er den som er ansvarlig for en nettside som har ansvaret, og at det må være lov å reagere på innholdet.

– Bøse meldinger bør være utenfor reportoaret, sier han.

KOM24 har vært i kontakt med Geir Ove Harnes i Geelmuyden Kiese som sier at

– Det selvsagt er relevant å ta kontakt for å opplyse om at selskapet var hacket og ikke selv stod bak publiseringen.

Les hele tilsvaret til Harnes lenger nede i saken!

Glette sier at dette med kommunikasjon som fag er ungt.

Gjør yrket mystisk og spillaktig

– Men det er enkelte aktører, spesielt de som skal leies inn, som har behov for å gjøre ting mer mystisk enn det er. Det er fryktelig irriterende for oss som er in house. For det er frykt lite mystisk, sier han.

Glette sier at moderne selskap trenger gode kommunikasjonsfolk.

– Da er det frustrerende når enkelte gjør så godt de kan for å gjøre yrket mer mystisk og spillaktig enn det faktisk er, sier han.

Han mener at en god kommunikasjonsrådgiver er en agent for åpenhet og dialog, ikke mystikk og spill.

– Her er det mye som er faglig tvilsomt i det som blir gjort. Det gjør yrket vårt mer uglesett, sier han.

Også Odd Hoen-Sevje, partner og seniorrådgiver i First House reagerte på meldingen. Han skriver i ein mail til KOM24 at ingen han kjenner i bransjen ville løst en slik oppgave på denne måten.

– Dessverre fungerer denne håndteringen som en bekreftelse på de aller verste fordommene enkelte har om kommunikasjonsrådgivere, derfor syns jeg det er nødvendig å si ifra om at det selvsagt ikke er representativt, skriver han og ber Geelmuyden Kiese ta en samtale med kunden sin i etterkant.

- Geelmuyden Kiese og kunden bør ha en interessant og forhåpentligvis lærerik samtale om resultatet av jobben som ble gjort, skriver Odd Hoen-Sevje, partner i First House, til KOM24.

– Geelmuyden Kiese og kunden bør ha en interessant og forhåpentligvis lærerik samtale om resultatet av jobben som ble gjort, skriver han.

Edel-Marie Haukland mener det er en uforskammet oppførsel av Harnes i denne saken.

Kvinnen som fikk meldingen frå Harnes i Geelmuyden Kiese, leder i Kristelig folkepartis ungsomsparti, Edel-Marie Haukland reagerer også på måten hun ble kontaktet på.

– Det er ganske enkelt uforskammet oppførsel, sier hun.

Hun tror saken hadde blåst over nå om ikke hun hadde fått denne meldingen fra Harnes. Hun viser og til en melding hun fikk fra Atlas utvikling før Geelmuyden Kiese ble koblet på, som hun opplevde som ryddig og profesjonell.

– Atlas utvikling håndterte dette helt fint, så jeg vil oppfordre de til å be om å få pengene sine tilbake, sier hun.

Haukland sier hun tenkte seg godt om før hun publiserte SMS-en.

– Jeg gjør det om jeg opplever at noen kommer for å legge en byrde på meg. Her legger han ansvaret på mine skuldre, det er malplassert. Da skal jeg ikke sitte med denne SMS-en aleine, sier hun.

– Dette er et bevis på hvor råttent ting kan gjøres. Men det er ikke unikt, sier hun.

Harnes sitt tilsvar

Dette er spørsmålene KOM24 stilte Geir Ove Harnes

1: Hva tenker du om måten dette ble håndtert på i går?

2: Står du inne for tone og innhold i SMS i dag?

3: Du skriv i SMS at du ber Haukland ta ansvar og rydde opp. Hva mener du med det? Hva slags ansvar er det hun har i denne saken?

4: Er dette blitt en større sak enn det i utgangspunktet var?

5: Flere bransjekollegaer av deg har gått ut på Twitter og sagt at dette er dårlig håndtverk og at dette skaper et dårlig rykte for hele bransjen. Har du en kommentar til det?

6 Henrik Glette kaller det for bøllete å sende slike meldinger. Har du en kommentar til det?

KOM24 har vært i kontakt med Geir Ove Harnes som ikke har tid til å stille til intervju, torsdag. Han har fått tilsendt seks spørsmål, som han ikke har svart på, men har sendt oss dette svaret, som han krever at blir publisert i sin helhet:

– Vi fikk en henvendelse fra selskapet etter at nettsiden hadde blitt hacket og det ble lagt ut et bilde av en halvnaken kvinne. Dette bildet ble straks fjernet og det ble lagt ut en beklagelse på at de hadde blitt hacket og understreket at de tok sterk avstand fra publiseringen.

– Lederen i KrFU, Edel-Marie Haukland fikk tilsendt bildet fra en annen person og la straks ut et hardt angrep på selskapet i sosiale media der hun fremstilte det som om selskapet stod bak publiseringen og anklaget de for å bruke kvinnekroppen i markedsføring. Dette var jo feil og svært skadelig for selskapets omdømme. Hun sjekket heller aldri med noen i selskapet om hva som hadde skjedd.

– Da er det selvsagt relevant å ta kontakt for å opplyse om at selskapet var hacket og ikke selv stod bak publiseringen.

– Vi opplyste først alle medier om dette før vi tok kontakt med Haukland på telefon. I samtalen med Haukland opplyste vi om at selskapet var hacket og ba henne vurdere å oppdatere sitt innlegg med dette. Hun var imidlertid ikke særlig interessert i å høre om hackingen og ba oss sende en link til medier som hadde skrevet om saken.

Geir O Harnes, partner i Geelmuyden Kiese, mener media burde stilt Haukland flere kritiske spørsmål.

– Vi sendte henne en epost med relevante linker uten å få noen respons. Hun oppdaterte heller ikke sitt innlegg på Facebook og Twitter som etterhvert fikk mye respons og likes. Så sendte jeg henne en sms for å be henne rydde opp i dette, noe hun i stedet la ut i sosiale medier for å få enda mer respons. Det er helt ok. Men at en ledende politiker som søker oppmerksomhet og politisk innflytelse ikke vil forholde seg til fakta og henger ut et selskap er ganske drøyt. Da får hun tåle kritikk.

– Det er også oppsiktsvekkende at så få medier inkludert kom24 ikke stilte KrFU-lederen ett eneste kritisk spørsmål, men slukte hennes versjon rått.

KOM24 har vært i kontakt med Edel-Marie Haukland som avviser på sin side å ha fått noen mail med lenker fra Harnes.

Powered by Labrador CMS