Fra venstre Maria Nydal, Kommunikasjonsansvarlig ved Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning, Liv Ellingsen, programleder og fødselslege ved Oslo universitetssykehus, Christian Konglund, Hovedprodusent hos Gjenklang og Marte Jære Brandt, Prosjektleder hos Gjenklang. .

Starter podkast om kvinnehelse

Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning ved Oslo universitetssykehus kommer med egen podkast. Podkasten har fått navnet Kvinnehelsepodden.

Publisert Sist oppdatert

Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning ved Oslo universitetssykehus kommer med egen podkast. Den første sesongen av Kvinnehelsepodden handler om fødsler og graviditet. Temaene for sesongen er blant annet psykisk helse og svangerskap, assistert befruktning, svangerskapsforgiftning og det å føde for tidlig.

Kvinnehelsepodden er produsert hos Gjenklang, som opplever økt etterspørsel fra aktører som ønsker å bruke podkast som kommunikasjonskanal.

– Flere bedrifter og aktører tar i bruk podkast som kommunikasjonskanal for å snakke direkte til målgruppen. Podkast er lett tilgjengelig og egner seg godt til informasjonsdeling. Med seriøse og trygge avsendere som Nasjonalt senter for kvinnehelseforskning, kan lytterne være trygge på at den informasjonen som deles er relevant og troverdig, forteller prosjektleder hos Gjenklang, Marte Jære Brandt i en pressemelding fredag.

Det finnes en rekke podkaster om graviditet og fødsler, men forskningssenteret ønsker å bidra med sin faglige ekspertise og forskningsbaserte kunnskap.

– Gravide googler mye, og har et stort behov for informasjon. Vi ønsker å formidle trygg og forskningsbasert kunnskap fra forskere og helsepersonell. I tillegg deler kvinner sine egne og viktige historier og erfaringer, så vi får belyst temaene fra flere sider, sier programleder for Kvinnehelsepodden og fødselslege ved Oslo universitetssykehus, Liv Ellingsen.

Første sesong er nå klar, og episodene vil bli tilgjengelig for publikum gjennom sommeren.

Powered by Labrador CMS