Lene Mykjåland la fotballkarrieren på hylla i 2016. Nå er hun tilbake som kommunikasjonssjef.
Lene Mykjåland la fotballkarrieren på hylla i 2016. Nå er hun tilbake som kommunikasjonssjef.

Lene Mykjåland slutter i NRK – blir kom-sjef i Toppfotball Kvinner

Etter seks år i kommunikasjonsbyrå og mediehus, går hun nå inn i stillingen som medie- og kommunikasjonssjef i Toppfotball Kvinner.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en veldig viktig stilling for oss. Kvinnefotballen er i enorm vekst, men har fremdeles et stort uforløst potensial her i Norge, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner (TFK), Hege Jørgensen, i en pressemelding.

– Lene får en sentral rolle i arbeidet med å realisere dette potensialet, i samspill med alle klubbene og samarbeidspartnerne våre.

Lene Mykjåland selv beskriver det litt som å komme hjem, og presiserer samtidig at hun ser det som en fordel å ha stått litt på utsiden, fått andre erfaringer og andre perspektiver. Hun forstår både sport og marked, og ser verdien av å forene dem i størst mulig grad.

– Toppfotball Kvinner har vist seg å være en effektiv, modig og fremoverrettet organisasjon. Dette er jo en ganske liten gruppe folk, men som har betydd ekstremt mye for norsk kvinnefotball, sier Mykjåland, og legger til:

– Hver dag jobber de for at jentespillere rundt omkring i landet i Norge skal ha like muligheter til å satse på idretten sin, og for at våre beste stadig skal få sjansen til å utvikle seg. Det er klart jeg ønsker å ta del i det.

Mykjåland har allerede opparbeidet seg bred erfaring fra kommunikasjonsfeltet. Hun har vært ekspertkommentator for TV2, og før overgangen til NRK for et år siden hadde hun seks år bak seg som kommunikasjonsrådgiver i Hill+Knowlton Strategies.

Jørgensen er svært fornøyd med TFKs ferskeste tilskudd.

– Vi har fått på plass en ekstremt kompetent medarbeider som også har et stort hjerte for kvinnefotballen. Det var svært mange høyt kvalifiserte søkere til denne stillingen, og vi kunne enkelt ansatt ti av dem. Men med Lene får vi hele pakken. At hun i tillegg til en sterk CV også har massiv spillererfaring, er selvsagt et stort pluss. Hun vet hvor skoen trykker, understreker Jørgensen.

Lene Mykjåland har 91 landskamper for Norge. Hun var en markant profil i Toppserien i mange år og startet sin karriere i Røa hvor hun innkasserte fire ligatitler og tre cupgull. Etter at hun gikk til LSK Kvinner i 2013, vant hun både serie og cup, og ble kåret til årets spiller, tre år på rad.

Powered by Labrador CMS