Ida Helene Andersen, kommunikasjonsrådgiver på Stortinget
Ida Helene Andersen, kommunikasjonsrådgiver på Stortinget

Sommerpraten:

Skulle lage julekalender til Stortinget Ung: – Kudos til lederne våre for at vi fikk handlingsrommet, men aldri igjen

Ida Helene Andersen jobber som kommunikasjonsrådgiver på Stortinget

Publisert

I «Sommerpraten» stiller KOM24 en rekke personer i kommunikasjonsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. I tillegg får vi høre litt om hvilke tabber vedkommende selv har gjort på jobb og hvilke råd de vil gi andre som ønsker lykkes i bransjen.

Dagens sommerperson er Ida Helene Andersen, kommunikasjonsrådgiver på Stortinget.

– Hva gjør du i sommer?

– I sommer blir det en kjøretur til Vestlandet for å besøke familie og for å utforske steder jeg aldri har vært før, som for eksempel Ålesund. Det gleder jeg meg til! I tillegg har vi nettopp solgt leilighet, så det blir også boligjakt og pakking.

– Hvilken låt gir deg mest sommerfølelse?

– Så å si alt av The Shins. Men må også nevne «Here Comes The Sun» av Beatles og «Sun Is Shining» av Axwell Ingrosso. Egentlig stort sett alle sanger som inneholder ordet «Sun» ️

– Hvordan oppsummerer du 2021 i kommunikasjonsbransjen så langt?

– Lyd! I følge analyser fra Kantar, lytter vi til podkast som aldri før og Clubhouse dukket jo også opp som et nytt tilskudd (om enn som en døgnflue?). I tillegg vet vi at når «alle» unge går rundt med AirPods om dagen, er lydsporet i innhold viktigere enn det har vært de siste årene.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Jeg jukser litt her og sier at jeg gjerne vil gi en stor applaus til alle som har jobbet med mediehenvendelser i helsevesenet. Spesielt da FHI og Helsedirektoratet som i snart halvannet år nå har stått på, til tider døgnet rundt, for å gi oss informasjonen vi trenger om koronasituasjonen.

– Hva er årets flause til nå?

– Personlig er jeg opptatt av dyrevelferd, så jeg synes det var flaut og hjerteskjærende å se de nye klippene fra dyrevernsaktivister av norske griser på NRK. Det er så mange aktører som har lovet bedring i flere år, og som åpenbart ikke har fulgt opp. Ser nå at Nortura også innrømmer urealistisk markedsføring av hvordan norske griser har det.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Overmotet som falt over meg da jeg helt i slutten av november bestemte meg, sammen med to gode kollegaer, for at det var en god idé å lage en julekalender til Stortinget Ung med en episode hver dag frem til jul. Det ble lange dager hvor vi endte opp med å filme, redigere og publisere episodene samme dag. Kudos til lederne våre for at vi fikk handlingsrommet, men aldri igjen.

– Hva er ditt beste råd til en som ønsker å lykkes i kommunikasjonsbransjen?

– Det er klisjé, men si ja til mulighetene du får, tenk litt som Pippi («det har jeg ikke gjort før, så det får jeg sikkert til!»), og vær engasjert i både små og store oppgaver. Jeg har troen på at man når langt med nysgjerrighet og engasjement.

Powered by Labrador CMS