Marit Høvik Hartmann i Geelmuyden Kiese

#MinJobb

– Jeg havnet litt tilfeldig inn i kommunikasjonsbransjen og elsket det fra dag én

Bli bedre kjent med managing partner Marit Høvik Hartmann i Geelmuyden Kiese i #MinJobb-spalten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Med spalten #MinJobb ønsker KOM24 å få kommunikasjonsfolk til å snakke om jobben sin, hva som inspirerer dem i arbeidet, hvilke utfordringer som finnes i bransjen - og hva som er god kommunikasjon.

Denne gang er det Marit Høvik Hartmann i Geelmuyden Kiese, som svarer i spalten.

– Hva er tittelen din - og hva går jobben din ut på?

– Tittelen min er Managing Partner for GK Norge. Det betyr at jeg er sjef for GK i Oslo, og jobben min er å lede selskapet samtidig som jeg har ansvaret for noen kunder.

– Hva liker du best med jobben din?

– Jeg jobber med folk som brenner for kommunikasjon, og jeg drives av å få de til å prestere sammen, på tvers av fagområder og personligheter. Vi er oppe til eksamen hver eneste dag – og jeg elsker øyeblikkene av gåsehud jeg får som resultat av overraskende innsikt, sylskarpe strategier, kreative løsninger og kick-ass resultater.

– Hvilke arbeidsoppgaver liker du minst?

– Covid-19 har jo bydd på oppgaver det er vanskelig å like, som å måtte permittere flinke folk. Men generelt er det de rutinepregede oppgavene jeg gjør av plikt og ikke av lyst, som eksempelvis timeføring eller rydding av filer på det digitale skrivebordet.

– Hvorfor ville du jobbe med kommunikasjon?

– Jeg visste ikke at det var kommunikasjon jeg ville jobbe med da jeg utdannet med til Siviløkonom, jeg trodde en liten stund at det var HR jeg ville jobbe med. Etter å ha vært på noen HR-seminarer (og sovnet), fant jeg fort ut at det ikke var der energien min lå. Jeg havnet litt tilfeldig inn i kommunikasjonsbransjen istedenfor, og elsket det fra dag én. I ettertid er det enkelt å se at kommunikasjon måtte bli min karrierevei. Som barn brukte jeg all min fritid på å lese ut alle bøkene på biblioteket, og skrive egne historier.

– Hvem inspirerer deg i kommunikasjonssektoren?

– Det er ganske mange, så ingen nevnt, ingen glemt. Jeg blir inspirert av dyktige kolleger som kan noe helt annet enn meg, det kan være journalister, politikere og kreatører. Jeg blir inspirert av folk som tør å mene noe og stå for noe, og som er tydelig i sin kommunikasjon.

– Hva gjorde deg sist imponert i kommunikasjonsfaget?

– Kamala Harris sin seierstale gjorde sterkt inntrykk på meg. For en knallåpning med sitatet “Democracy is not a state. It is an act.”! Hun takker sin mor, Shyamala Gopalan Harris, som kom til USA som 19-åring for å studere, og som neppe var innom tanken på at hennes datter kunne bli USA første kvinnelige visepresident. Takken går videre til alle de kvinnene som har banet vei for Kamala Harris, og helt til slutt gir hun alle jenter et løfte: hun er første kvinne i embetet, men hun er ikke den siste. En historisk tale som fikk meg til å elske USA igjen.

– Hva er god kommunikasjon?

– Det er kreativitet som er kommunikasjonens hjerte. Kommunikasjon som trenger igjennom all støyen innebærer ofte at noe er godt sett og godt sagt. Den trenger ikke nødvendigvis å være feel-good for å være god, noen ganger trenges det feel-bad for å trenge igjennom.

Powered by Labrador CMS