Det er med både vemod og takknemlighet at Shoaib Sultan forlater jobben i Norsk Folkehjelp .

MDG-politikeren går fra Norsk Folkehjelp til Statkraft

– Takk til alle folkehjelpere der ute. 

Publisert

Etter over fire år som seniorrådgiver innen kommunikasjon i Norsk Folkehjelp, avslutter Shoaib Sultan nå et kapittel fylt med «læring, vekst og uforglemmelige opplevelser». 

– Å bidra til samfunnet gjennom organisasjonen har vært utrolig givende, sier Sultan til KOM24 om sin tid i Norsk Folkehjelp.

Fra januar blir han å finne hos Statkraft. 

– En unik mulighet

– Jeg hadde en fantastisk tid i Norsk Folkehjelp, hvor jeg fikk vokse både personlig og profesjonelt, og ikke minst et flott fellesskap med mange dyktige kolleger med et brennende engasjement, sier Sultan. 

Hans interesse for klimaendringer har vært en konstant drivkraft, og tilfeldigheter førte ham til en jobbannonse som umiddelbart vekket hans interesse for Statkraft. 

– Statkraft representerer en unik mulighet til å være en del av et selskap som fokuserer på fornybar energi og bærekraftige løsninger, uttaler Sultan.

Han skal arbeide med kommunikasjon hos Statkraft og mener at å tilegne seg en ny rolle i en helt ny bransje vil være både givende og inspirerende. 

– Det å formidle alt man jobber med for en grønnere energiproduksjon blir interessant og lærerikt, påpeker han. 

Ekstreme utfordringer 

Den erfarne Miljøpartiet De Grønne-politikeren ble foreslått som partiets ordførerkandidat til fylkes- og kommunevalget i Oslo i 2015. MDG fikk innvalgt fem representanter i bystyret, deriblant Sultan. Han satt der som medlem av finanskomiteen. Nå er han varamedlem av finansutvalget.

For mange er han også kjent som tidligere generalsekretær i Islamsk Råd Norge, og som mangeårig spesialrådgiver ved Antirasistisk Senter.

– Verden står ovenfor ekstreme utfordringer, og Statkraft jobber med en del av svarene på det. For meg blir det både inspirerende, utfordrende og spennende å få være en del av dette og formidle kunnskap om det, sier han og avslutter:

– Som nevnt har jeg vært opptatt av klimaendringer over lang tid, og en av tingene vi må få gjort noe med, det er energibruken og produksjonen av denne. 

Powered by Labrador CMS