Når du kjøper frokostblanding er det ikke rekehaler og rotteavføring du vil finne. Det hevder Jensen Karp han gjorde. Nå har det blitt et fenomen på internett.

Tidenes PR-katastrofe eller internetfenomen? Kunde hevder han fant rekehale og rotteavføring i kjeks – Produsenten hevder det var sukkerklumper

Det hele kunne trolig ha vært avverget, men nå har toget helt kjørt av skinnene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Den siste uken har folk med egne øyne kunne følge det som må være A-B-C i hvordan ikke kommunisere med kundene sine.

Folk har fulgt med med stor innlevelse og gigantiske aviser som LA Times og New York Times har omtalt den svært spesielle historien.

Det hele begynte klokken to minutter over halv syv, mandag 22. mars. Da postet Twitterbrukeren @JensenKarp, som er produsent, skribent, skuespiller og tidligere rapper, et bilde av frokostblandingen han hadde kjøpt inn, sammen med bildet spurte han produsenten hvorfor det var rekehaler i frokostblandingen. På bildet kan man helt tydlig se at det er noe som ser ut som rekehaler.

Jensen Karp er kanskje ikke det største navnet i Norge, men han har profilerte følgere på Twitter som Ryan Reynolds, Matt Lucas, Weird Al Yankovic og Sarah Beattie, for å nevne noen.

De som produserte frokostblandingen, Cinnamon Toast Crunch, brukte bare en time på å komme med et svar. Klokken 19.39, svarte de at de er veldig lei seg for hva @JensenKarp fant i frokostblandingen sin, at de vil melde fra til kvalitetskontrollen og at de selvsagt vil erstatte boksen med frokostblanding. Deretter ber de han sende dem en direktemelding for å gi dem flere detaljer.

Herfra tar det hele av på Twitter.

Jensen Karp svarte at han ikke var klar for en ny pakke av frokostblandingen med det første. Reaksjonene på svaret fra Cinnamon Toast Crunch er mange og knallharde. Og sagaen er ikke over enda. På langt nær.

For dagen etterpå kommer Jensen Karp med et nytt bilde av frokostblandingen. Det viser helt klart mange svarte prikker som minner sterkt om avføring fra rotter eller mus. Karp spør sine følgere hva dette kan være for noe, og ber de være milde i sine svar, ellers kommer han til gjøre noe drastisk.

Cinnamon Toast Crunch er eid av giganten General Mills. General Mills er en amerikansk multinasjonal produsent og markedsfører av forbruksvarer. Selskapet markedsfører mange kjente merkevarer, blant annet Gold Medal, Annie's Homegrown, Betty Crocker, Yoplait, Colombo, Totino, Pillsbury, Old El Paso, Häagen-Dazs, Cheerios, Trix, Cocoa Puffs og Lucky Charms.

Jensen Karp valgte å tagge General Mills i det hele på Twitter for å få deres oppmerksomhet. Det hjalp ingen av partene. Cinnamon Toast Crunch skriver på Twitter at etter en nærmere analyse av bildene så er de sikre på at dette bare er opphoping av kanelsukker, som av og til kan skje når ingrediensene ikke blir blandet skikkelig.

Dette var det ikke så veldig mange som trodde på. Jensen Karp svarte at etter nærmere inspeksjon med mine egne øyne kan han se at dette er rekehaler dekket av sukker.

– Jeg var ikke sint før, men nå er jeg det, skriver han videre.

Nå begynner det å bli gøy. For nå begynner ekspertene å melde seg. Blant annet melder det seg en ekspert fra Naturhistorisk museum i Los Angeles seg som sier at han vil studere rekehalene under et mikroskop for å finne ut om det faktisk er rekehaler eller sukkerklumper, og han vil gjerne ta en DNA-prøve om det er mulig. Zymo Research melder seg og og sier at de gjerne bidra med sin kunnskap når man skal hente ut DNA.

Cinnamon Toast Crunch på sin side ser ikke PR-katastrofen som driver og slår de i ansiktet og tilbyr Jensen Karp noen gratis kuponger på General Mills produkter i en direktemelding på Twitter.

Etterhvert ber de og om å få sendt rekehalene til seg i en ferdigfrankert konvolutt så de kan få undersøke de nærmere. Jensen Karp går med på det, men sier han vil beholde en av rekehalene.

Selskapet sier og de prøvde å ringe han, men Jensen Karp sier det bare var en mobilsvarmelding på syv sekunder uten lyd.

Jensen Karp og konen sjekket og resten av den første boksen med frokostblanding samt en til som de kjøpte samtidig og hevder de fant den ene posen tapet igjen og at det var rester av tanntråd i den. De fant og flere biter av frokostblanding som hadde svarte prikker på seg.

Etter hvert som denne Twitter-sagaen har vokst har og medias interesse vokst. Store og seriøse aviser som Los Angeles Times og New York Times har omtalt det som har skjedd de siste dagene.

Til New York Times og på sin egen Twitter-konto er han veldig tydlig på at dette ikke er noe PR-stunt.

– Jeg er komiker, men det er ingen vits her. Og å ødelegge for Cinnamon toast crunch? Jeg elsker jo de, hvorfor skulle jeg ødelegge for min egen favorittfrokostblanding?, sier han til avisen.

Han sier at det viktigste for han er matsikkerheten og peker på at mange kan være allergisk mot reker og at det ikke er kosher for jøder.

- I utgangspunktet tok jeg kontakt med dem for å hjelpe dem. Så sa de at jeg blandet rekehaler med sukker. Uansett, jeg skal nå DNA-analysere disse rekehalene, så jeg håper alle er glade nå, skriver han på Twitter.

Han mener det og ligger en lærdom i dette for alle som jobber med sosiale medier og kommunikasjon.

En av grunnene til at han trekker fram dette med lærdom er etter han fikk en melding fra de involverte selskapene som sa at om han ikke ville sende rekehalene til dem, burde han gå til politiet med dem, for det kan ha skjedd noe kriminelt. Han ble naturlignok ikke imponert over det svaret heller.

Om historien er sann eller ikke, det vet man ikke enda. Det har vært stille siden 24. mars fra Jensen Karp, det siste man vet er at han har fått analysert frokostblandingen med de svarte prikkene som minnet om rotteavføring og at han vil DNA-analysere rekehalene. Det man uansett vet er at selv om rekehalene og det som kan se ut som rotteavføring er plassert der med vilje av Twitter-brukeren, så har General Mills en god del kommunikasjonstrening foran seg.

For dette kunne de ha unngått om de hadde kompetansen på plass.

Powered by Labrador CMS