Studentlaget i Trondheim med avstand mellom hverandre og fra sine medlemmer. Styreåret har bestått av å finne nye måter å sosialisere og kurse sine medstudenter. F.v Stine Vedvik, Amalie H. Flostrand (nestleder), Selma Johansen Klein, Mika Krogtoft(leder), Ida Anette Mehren og Benjamin Bekken.

Studentlaget i Trondheim fikk møttes én gang før ny lockdown - nå tilbyr de digitale kurs

– Vi ble sittende å tenke «hva gjør vi nå, hvordan skal vi gi studentene et gunstig tilbud når vi ikke kan møtes?»

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kommunikasjonsforeningens studentlag i Trondheim jobber med å øke kommunikasjonsstudentenes kompetanse gjennom kurs, arrangementer og webinarer.

– I foreningen jobber vi med flinke folk innenfor kommunikasjon, både i næringslivet og i studentmiljøene. Det er meningsfylt og lærerikt å opplyse studenter om alle mulighetene i kommunikasjonens fagfelt, forteller Mika Krogtoft, leder i studentforeningen til KOM24.

Med et nytt og engasjert styre på plass i oktober møtte de på en helt ny type utfordring de måtte løse. De fikk kun et fysisk møte sammen før Trondheim fikk ny lockdown. Utfordringen de møtte på var hvordan de skulle klare å samle medlemmene sine og gi de mulighet til å delta på kurs eller arrangementer.

– Vi ble sittende å tenke «hva gjør vi nå, hvordan skal vi gi studentene et gunstig tilbud når vi ikke kan møtes?», forteller Amalie Flostrand, nestleder i studentforeningen.

Løsningen ble «Videcation.no», en nettside som arrangerer digitale kurs. I et samarbeid med Videocation hadde foreningen gleden av å tilby 50 studenter to måneder med gratis og ubegrenset tilgang til et bredt spekter av online kurs.

Digital verdi

Foreningen satser nå på å gi verdi til studentene gjennom digitale plattformer grunnet situasjonen. Fokuset ligger nå på å kommunisere gjennom sin Instagramkonto kommtrstud, der de opplever størst engasjement fra studentene.

Likevel føler de at de ikke har nådd opp til engasjementet og følgerne de har sett for seg på sosiale medier, og planlegger nå hvordan de skal nå ut til flest mulig studenter.

- Våre styremedlemmer er utrolig kompetente og engasjerte, og vi skulle ønske at vi nådde ut til flere med det innholdet vi lager.

Veien videre

Svaret på spørsmålet om hvor veien går videre svarer lederne i studentforeningen «opp og frem».

- Vi håper å kunne fortsette med å gi studentene våre mer kompetanse de kan ta med seg videre ut i jobbmarkedet, og selvfølgelig at vi snart kan gjøre dette gjennom fysiske samlinger igjen.

Fremover ønsker styret å vise omfanget av kommunikasjonsfaget gjennom tverrfaglige arrangementer ved å samle eksperter fra psykologi, journalistikk og markedsføring.

Under et slik arrangement håper studentforeningen å få til et casearbeid mellom studenter og eksperter, som kunne gitt kommunikasjonsstudenter verdifulle erfaringer.

-Uansett hvor veien går videre, og hvilke eventuelle nye utfordringer koronasituasjonen vil bringe med seg, ser vi frem til å lære av erfaringene.

Powered by Labrador CMS