Byråleder Tommy Gaustad i Red Ant, som nå har startet Stream Studio.

Korona tvang Red Ant til å tenke annerledes. Det resulterte i nytt studio:
– Verden har forandret seg

Produksjonsbyrået lanserte nylig et nytt studio som tilrettelegger for den nye hverdagen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Da korona kom måtte produksjonbyrået Red Ant, som de fleste andre, også ty til nye løsninger. Det resulterte i Stream Studio, med byråleder Tommy Gaustad i spissen.

- Økt etterspørsel

– Tradisjonell film og animasjon har alltid vært to solide ben for oss - men i år har det økte behovet for digitale konferanser og webinarer gitt oss en mulighet til å satse i et nytt marked, men med vår etablerte kunnskap om levende bilder, sier Gaustad.

Studioet innehar i følge byrålederen «alle fasiliteter», og de første produksjonene fant sted allerede forrige uke.

– Vi har laget NM for Ungt Entreprenørskap, arrangert diverse prisutdelinger, frokostmøter og en del webinarer og TV-produksjoner for både offentlige- og private aktører, sier han.

Når KOM24 ringer kan Gaustad fortelle at de er godt i gang med julepynting i studio, da en kunde skal arrangere julekonsert for sine ansatte.

– Verden har forandret seg, og det å ha alt under eget tak er å foretrekke.

- Ny vane

I 2019 hadde Red Ant AS en omsetning på i underkant av 15 millioner kroner mot 8,7 millioner året før.

Stream Studios ble til på grunn av pandemien.

– Det at vi rendyrker såpass på denne satsingen hadde nok ikke skjedd uten korona. Vi er er selskap i stor vekst, og opprinnelig hadde vi mer en nok med de tradisjonelle produksjonene våre. Da det ble brått mindre for oss å gjøre i mars og april, så vi at denne satsingen har vært viktig for at vi skal skape gode resultater også i år, sier han.

Gaustad er klar på at han tror det nye studioet også vil bestå etter korona, selv om man etterhvert kan møtes fysisk igjen.

– For all del, så både tror og håper jeg at man igjen skal møtes fysisk på ulike møteplasser. Likevel tror jeg at mange har lært seg hvor lav terskelen kan være for å gjennomføre noe digitalt, og vi tilegner oss nå en ny vane som jeg tror vi vil fortsette med etter korona også, sier han og legger til:

– Og dette er ikke det eneste vi holder på med. Det er nå også god fart i den tradisjonelle driften til RedAnt.

Gaustad roser sine ansatte, som per dags dato teller 11 mennesker.

– Jeg er imponert over teamet som i et krevende år har vist en omstillingsevne og som har møtt litt annerledes jobber med friskt mot. Også resultatene er jeg imponert over - for selv om ikke vi vokser i år, så blir det et godt år driftsmessig. All honnør til alle våre arbeidsmaur for det.

Powered by Labrador CMS