Martina Göransson kommer fra stillingen som COO i Schibsted Marketplaces og blir ny administrerende direktør i Podme.

Martina Göransson blir administrerende direktør i Podme

Martina Göransson blir administrerende direktør for strømmetjenesten og podkastprodusenten Podme, og tar dermed over ledelsen etter Johan Strömberg. Hun kommer fra stillingen som COO i Schibsted Marketplaces.

Publisert Sist oppdatert

– Schibsted Media har store ambisjoner fremover, ikke minst for Podme. Jeg er derfor utrolig glad for at vi får med oss en erfaren leder med så sterk kommersiell kraft som Martina for å utvikle både Podme og økosystemet i Schibsted Media.

Det sier Tor Jacobsen, EVP Product & Consumer og styreleder i Podme, i en pressemelding.

Solid erfaring fra mediebransjen

Göransson har en solid bakgrunn fra mediebransjen. Hun har blant annet jobbet som konsulent i medie- og markedsføringbyrå i 15 år, og har også fire års erfaring fra Tele2. 

I 2019 ble hun rekruttert til Schibsteds markedsplass, Blocket, som Chief Marketing Officer. Der har hun også hatt rollen som Chief Commercial Officer og viseadministrerende direktør.

I Schibsteds Nordic Marketplaces-organisasjon har hun også hatt rollen som Nordisk COO Recommerce. Siden i fjor høst har hun vært programansvarlig for et nordisk synergiprogram i Schibsted Marketplaces.

– Fra de siste årene tar jeg med meg nyttig erfaring når det kommer til hvordan man styrer og driver en kommersiell agenda i et teknologiselskap, sier Göransson og legger til:

– Jeg ser virkelig frem til å bidra med de erfaringene inn i Podme. Jeg har også med meg en forståelse for den enorme kraften som finnes i verdistyrte selskaper, og det å jobbe med abonnementsforretning og pris- og pakketering i et konkurranseutsatt marked.

– En perfekt match for Podme

Prosessen med å finne en ny administrerende direktør har vært grundig, og arbeidet har pågått gjennom våren. Gründer og tidligere administrerende direktør, Johan Strömberg, har blitt værende i rollen som administrerende direktør gjennom nesten hele prosessen.

– I Martina har vi funnet den administrerende direktøren vi har lett etter. Hennes solide erfaring, både fra Schibsted og i tidligere roller – og den energien og kraften hun tilfører – gjør henne til en fantastisk rekruttering og en perfekt match for Podme, sier Tor Jacobsen og fortsetter:

– Nå vil Martina, sammen med resten av ledergruppen, sørge for at selskapet tar nye skritt fremover. Det blir også spennende å utvikle Podme i samspill med resten av selskapene i nye Schibsted Media.

Starter i august

Göransson ser frem til å komme i gang i den nye jobben etter sommerferien.

– Jeg ser frem til en spennende reise i et selskap med sterk vekst. I tillegg er det så fint å få jobbe med lyd, som er et medium som skaper sterke relasjoner til brukerne. Og, ikke minst, å få arbeide i et miljø der alle jobber for å kombinere et sterkt innhold med en fantastisk brukeropplevelse. Dessuten elsker jeg historier, fortellinger og mennesker – og det er jo det som er Podme, sier hun.

Medgründer i Podme, Niklas Julin, vil håndtere de løpende lederoppgavene frem til Göransson er på plass i august. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS