Ida Wullum-Lindberg jobber med kommunikasjon i Hovedorganisasjonen Virke.
Ida Wullum-Lindberg jobber med kommunikasjon i Hovedorganisasjonen Virke.

#MinJobb

Ida har studert russisk i St. Petersburg – nå jobber hun med kommunikasjon i Virke

– Grønn omstilling og fremtidens arbeidsliv er to viktige temaer på blokka hos oss.

Publisert

Med spalten #MinJobb ønsker KOM24 å få kommunikasjonsfolk til å snakke om jobben sin, hva som inspirerer dem i arbeidet, hvilke utfordringer som finnes i bransjen - og hva som er god kommunikasjon.

I dag er det kommunikasjonsrådgiver Ida Wullum-Lindberg i Virke som svarer på spørsmålene i #MinJobb.

– Hva er tittelen din - og hva går jobben din ut på?

– Jeg er kommunikasjonsrådgiver i hovedorganisasjonen Virke og jobber med spesielt med kommunikasjon knyttet til bærekraft. Det går ut på å bidra til at Virke har en god og tydelig stemme i samtalen om grønn omstilling - på vegne av medlemmene vi representerer. Jeg lager kommunikasjonsplaner, er rådgiver for talspersoner og pressevakt - blant annet.

– Hva liker du best med jobben din?

– Det som er mest spennende med Virke er at vi har et bredt spekter av medlemmer og vi organiserer virksomheter i bransjer som handel, reiseliv, kultur, teknologi og ideelle og frivillige organisasjoner. Vi er tett på medlemmene våre og alle de gode historiene der ute.

– Nå er bransjene på vei inn i en mer normal hverdag etter pandemien. Jeg gleder meg til å se fremover - grønn omstilling og fremtidens arbeidsliv er to viktige temaer på blokka hos oss.

– Hvilke arbeidsoppgaver liker du minst?

– Her er jeg lite original og skriver meg opp på listen over de som ikke liker reiseregninger og andre administrative oppgaver.

– Hvorfor ville du jobbe med kommunikasjon?

– Etter å ha studert både russisk og europastudier i St. Petersburg var det egentlig litt tilfeldig at jeg havnet i kommunikasjonsbransjen allerede i min første jobb etter studiene. Veien gikk fra engasjementer og prosjekter i det nordiske samarbeidet, til Norges ambassade i Moskva og til Barne- og familiedepartementet før jeg startet i Virke i sommer.

– Underveis ble det tydeligere og tydeligere at dette var veien for meg, og nå har jeg jobbet med kommunikasjon i over ti år. Jeg får kombinert min nyhetsavhengighet, politiske interesse og gleden ved å lete etter gode formuleringer og budskap.

– Hvem inspirerer deg i kommunikasjonssektoren?

– Min viktigste inspirasjonskilde i det daglige er diskusjoner og samarbeid med mine gode kolleger i kommunikasjonsavdelingen i Virke. De utfordrer, stiller de gode spørsmålene og vi har en lav terskel for å dele med hverandre. Og ikke minst har vi det gøy sammen!

– Ellers blir jeg inspirert av god historiefortelling, enten det er reportasjer, en podkast, en tale, serier og film eller i litteraturen. NRK sin podkastserie Krig og Fred om 11. september er et utrolig godt eksempel på hvordan en historisk hendelse kan fortelles ut fra ulike perspektiver.

– Hva gjorde deg sist imponert i kommunikasjonsfaget?

– Jeg er imponert over myndighetenes korona-kommunikasjon, og tenker den gir enormt potensiale til læring. Hva var det som funket, hva funket ikke? God kommunikasjon er ofte avhengig av at man tør å prøve og feile - det kommer man heller ikke utenom i en krise. Jeg ser veldig frem til forskningen som kommer post pandemi!

– Hva er god kommunikasjon?

– God kommunikasjon er saker som engasjerer, utfordrer og berører. Det er historier og budskap som er enkelt og godt fremstilt.

– Hva mener du er den største utfordringen for din bransje fremover?

– Årets fredspris til Maria Ressa og Dmitrij Muratov understreker hvor viktig den frie pressen er for et demokrati. Frykt for å ytre seg og falske nyheter er et økende problem, også her til lands. Vi som jobber med kommunikasjon, har et ansvar for å bidra til ytringsfrihet og et offentlig ordskifte som bygger på fakta.

Powered by Labrador CMS