En avisartikkel fra The New York Times ble torsdag solgt for nesten fem millioner kroner på NFT-markedsplassen Foundation.
En avisartikkel fra The New York Times ble torsdag solgt for nesten fem millioner kroner på NFT-markedsplassen Foundation.

Tidenes dyreste avisartikkel

Hvem den lykkelige vinneren er får vi først vite når NY Times får tak i vedkommende.

Publisert

En avisartikkel fra The New York Times ble torsdag solgt for nesten fem millioner kroner på NFT-markedsplassen Foundation.

Historier om kunstverk som selges for fantasipriser med blokkjedeteknologien NFT har spredd seg som ild i tørt gress de siste ukene. På onsdag skrev NY Times-journalisten Kevin Roose en artikkel om temaet, og varslet samtidig at artikkelen ville bli lagt ut for salg som NFT.

NFT er et slags sertifikat, som gjennom blokkjeder gjør et eksemplar av en digital fil unik. De siste ukene har digitale kunstverk blitt solgt for hundrevis av millioner på ulike NFT-markedsplasser.

Kevin Roose fristet leserne med muligheten til å kjøpe New York Times’ aller første NFT-artikkel, og sammenlignet det med å eie NBCs første TV-program eller den første epost-adressen fra America Online.

NFT gir mulighet for å legge til «bonusmateriale» som bare er tilgjengelig for den som kjøper NFTen, og den som endte opp som eier av Rooses artikkel ble lovet en oppfølgingsartikkel i avisen og en personlig hilsen fra avisens podcast-stjerne Michael Barbaro.

Roose lovet at inntektene fra salget skulle doneres til avisens eget fond The Neediest Cases Fund, som hvert år gir pengestøtte til en rekke veldedige organisasjoner.

Artikkelen ble lagt ut for salg på en auksjon på NFT-markedsplassen Foundation, som nylig også stod for salget av den animerte GIFen Nyan Cat til 4,6 millioner kroner.

Auksjonen startet onsdag ettermiddag, amerikansk tid, med et bud på $810. Utover kvelden steg budene sakte, men sikkert. Fredag morgen økte størrelsen på budene opp mot $30.000, og da dukket tydeligvis de pengesterke kjøperne opp. Den siste halvtimen av auksjonen tok det helt av.

Klokken fem på torsdag ettermiddag var høyeste bud $42.726. Den siste halvtimen rant det inn 15 bud, og prisen spratt opp til $566.447, tilsvarende 4,9 millioner kroner.

Den lykkelige eieren av NY Times første NFT-artikkel i avisens 170-årige historie identifiserer seg som @3fmusic. Han/hun eier en rekke NFT-kunstverk, men NY Times-artikkelen er det klart dyreste verket i samlingen. Det nest dyreste er en kirsebærblomst-utgave av Nyan Cat til litt over en million kroner.

Hvem den lykkelige vinneren er får vi først vite når NY Times får tak i vedkommende, men en lenke på brukerens profil leder til et musikkstudio i Dubai.

Powered by Labrador CMS