Akkurat som på TikTok og Reels kan du sveipe opp, og få en ny video, og en ny video, og en ny video og så videre.
Akkurat som på TikTok og Reels kan du sveipe opp, og få en ny video, og en ny video, og en ny video og så videre.

Twitter tar en TikTok – lanserer fullskjerm videospiller

Det var vel bare et tidsspørsmål før det måtte komme: Nå kaster også Twitter seg ut i kampen om TikTok-brukerne, og lanserer en fullskjerm videospiller som gir deg en uendelig strøm av videoer fra folk du ikke følger.

Publisert Sist oppdatert

Twitter lanserte endringen i en bloggpost torsdag. Bloggposten presenterte to nyheter, som til sammen gjør Twitter litt mer lik TikTok.

Ihuga Twitter-brukere kan imidlertid trøste seg med at Twitter ikke går like langt som Meta gjorde med Instagram. Twitter vil fortsatt være Twitter, med litt TikTok på toppen.

Ny videospiller

Den første nyheten er en ny fullskjerm videospiller. Når du klikker på en video, vil den spilles av i fullskjerm modus. Akkurat som på TikTok og Reels kan du sveipe opp, og få en ny video, og en ny video, og en ny video og så videre.

Klikker du på tilbake-pilen oppe i venstre hjørne kommer du tilbake til den gode, gamle Twitter-feeden.

Twitter sier ingenting om hvordan de velger ut videoene som vises når du sveiper opp. De beskriver det som «en måte å oppdage nye videoer på», så mye tyder på at det er algoritmer som plukker ut videoer de tror du vil like, fra folk du ikke nødvendigvis følger. Akkurat som i TikTok og Reels.

Videoforslag i Explore

Den andre nyheten Twitter presenterte er en egen seksjon med video-forslag på appens Explore-side. Explore-siden er den siden du får opp når du klikker på forstørrelsesglasset nederst i appen.

Snart vil du få en egen seksjon på Explore-siden med forslag til videoer du kan se. Igjen så sier de ingenting om hvordan de plukker ut videoene, men beskriver det som en mulighet til å «finne flere videoer du liker».

Først på iOS

Twitter vil begynne å rulle ut den nye videospilleren til utvalgte iOS-brukere de nærmeste dagene. De som bruker Twitter på engelsk vil prioriteres først. De sier ingenting om når de vil begynne utrullingen til Android-brukere.

Videoforslagene i Explore er allerede tilgjengelig på iOS og Android i utvalgte engelskspråklige land.

De annonserte endringene er et lite steg i retning av TikTok, men Twitter sier at de ønsker å bli den beste appen å se video på. Det kan bety at det er flere endringer i vente. Det er nok fornuftig å gå sakte frem, så de unngår en proteststorm fra trofaste brukere, slik Meta opplevde med Instagram.

Powered by Labrador CMS