– Jeg er ikke noen stor fan av å gå i gangene når beslutningen er tatt. Da skal nye krefter få sette sitt preg på byrået, sier Torgeir Vierdal.
– Jeg er ikke noen stor fan av å gå i gangene når beslutningen er tatt. Da skal nye krefter få sette sitt preg på byrået, sier Torgeir Vierdal.

Torgeir Vierdal gir seg i Anorak: – Enn så lenge er jeg arbeidsløs partner i NoA

– Noen ganger kan det være nyttig for selskaper å gjennomføre endringer i ledelsen for å bringe inn nye perspektiver i den videre utviklingen. Nå var den tiden kommet til meg og Anorak.

Publisert

– Jeg har hatt elleve fantastiske år med menneskene i Anorak. Som leder så krever det at du ligger i venstrefila hele tiden, så jeg skal benytte denne unike muligheten til å nyte våren uten dårlig samvittighet. Samtidig er jeg bare halvveis i arbeidslivet så det er god plass til flere reiser. Etter hvert skal jeg bruke tid på å finne ut hvor jeg drar videre, og med hvem, forteller Torgeir Vierdal til KOM24.

Siste fredag i april hadde han sin siste dag.

– Jeg er ikke noen stor fan av å gå i gangene når beslutningen er tatt. Da skal nye krefter få sette sitt preg på byrået, men jeg er jo selvsagt tilgjengelig i god tid fremover ved behov.

Takket nei til andre roller i NoA

Kine Werenskiold er konstituert som ny daglig leder i Anorak.

Vierdal kom inn som byråleder i august 2011. Valget om å gi seg har han besluttet sammen med styreleder i NoA, Thomas Høgebøl.

– Vi har hatt en kort og ryddig dialog over den siste måneden. Dette er ikke en beslutning jeg har tatt på egen hånd, men en rett og mulighet som NoA har knyttet til min type rolle. Nettopp for å effektivt kunne bringe inn nye perspektiver og momentum.

Han legger til:

– Noen ganger kan det være nyttig for selskaper å gjennomføre endringer i ledelsen for å bringe inn nye perspektiver i den videre utviklingen. Nå var den tiden kommet til meg og Anorak.

Vierdal avslører at andre roller i NoA har blitt diskutert.

– Men ettersom det er Anorak som ligger hjertet mitt nærmest, så har jeg takket nei. Selv om også NoA alltid vil ha en gigantisk plass i hjertet mitt.

– Et eventyr i Nordisk målestokk

Foreløpig har han ikke bestemt seg for veien videre, men hinter om at han forblir i bransjen.

– Kreativitet er ett av de viktigste verktøyene vi har i samfunnet og næringslivet. Faget vårt har aldri vært viktigere. Det er, og kommer til å være min viktigste motivasjon på veien videre.

NoA ble grunnlagt i 2014 og sysselsetter rundt 1200 mennesker i Danmark, Sverige, Norge, Polen og nå Finland, og består av & Co, Åkestam Holst, Anorak, North Kingdom, Bold, BKRY, NoA Consulting, NoA Ignite, NoA Connect, NoA Health, Unfold, Axenon Scienta, Agitec, Bob the Robot og DK & A.

– Jeg er umåtelig stolt over at vi valgte å bli en del av NoA i 2014. NoA er et eventyr i Nordisk målestokk og det faktum at det er et norsk registrert selskap er noe vi kan vært stolt av.

Han forteller om korte beslutningsrekker og stor takhøyde i NoA.

– På disse 8 årene har NoA gått gjennom en stor transformasjon og er i dag et helt annet selskap enn det var i 2014.

Ingen ulempe å være i en byrågruppe

– Er det vanskelig å være en del av en global byrågruppe med hensyn til beslutninger, føler man seg «låst»?

– Nye kompetanser har kommet inn og noen ganger har det gjort litt vondt, men en stram organisasjon og en troverdig samarbeidsform mellom fagdisiplinene har skapt en enorm kraft og samhold. Basert på denne erfaringen er det overhodet ikke en ulempe å være en del av en byrågruppe som kan samle krefter.

– Hvordan føles det å forlate Anorak etter så mange år?

– I Anorak har vi alltid sagt at du aldri kan eie en kultur, men vi kan gi den næring sammen. Vi får nemlig den kulturen vi fortjener – den kulturen vi lever. Med det som bakteppe føler jeg meg ekstremt privilegert som fikk muligheten til å introdusere hver og en av de nesten 50 kollegaene. Alle disse relasjonene tar jeg med meg, men jeg komme til å savne hverdagen og alle øyeblikkene av å lykkes sammen.

Vierdal har beholdt aksjene sine i NoA, og har foreløpig ikke bestemt om han skal beholde disse.

– Vi får se hva tiden bringer, men enn så lenge er jeg arbeidsløs partner i NoA.

Både Kreativt Forum og Kampanje har omtalt denne saken tidligere.

Powered by Labrador CMS