– Målet er at jeg skal reise ganske sakte og med fokus på å finne hverdag og bli kjent mer enn å tikke av mest mulig land

Sara har tatt permisjon fra lederjobben i TRY for å reise verden rundt

– Jeg er åpen for at jeg ikke vet hvem jeg er når jeg kommer tilbake.

Publisert

– Jeg starter i Indonesia. Der blir fokuset hobby og vær. Det blir mat, yoga, surfing og veldig god mat. Levestandarden er bra og det er et bra sted å starte når man reiser aleine og du skal finne trygghet på dine egne reisevaner.

Det forteller Sara Løvf, som inntil nylig har vært administrasjonsleder og rådgiver i TRY Dig.

Men nå har hun bestemt seg for å ta et helt år fri for å reise verden rundt.

Liker eventyr

Tanken på det hele begynte å gro under koronapandemien da hun fikk satt et nytt lys på livet og begynte å stille spørsmål ved om hun gjør det hun vil og om hun gjorde nok for å maks ut av livet.

Der mange andre tar seg et friår etter videregående skole var det rett på videre studier for Løvf, før det bar videre ut i arbeidslivet.

–Jeg angrer ikke på noen som helst måte, men bak i hodet når kommet dit du vil og fått til så mye du vi, så må du prioriteter den delen av deg som liker eventyr, sier hun.

Hun vurderte en stund videre studier, men det var tanken om å reise som tok mer og mer plass i hodet hennes. Hun luftet tankene for familien rundt juletider og begynte å snuse på hvordan hun skulle få dette til og hva hun vil at livet skal bestå av.

Og i april i år bestemte hun seg.

– Når jeg hadde bestemt meg kom det en ro over meg, sier hun.

Hun vil legge opp reiseruten etter hvor det er billig å reise, men sier hun legger opp reiseruten etter tre hovedpilarer: Familie, hobby og vær.

Skal reise sakte

Målet er å være i hvert land i minst en måned men hun starter med to måneder på Bali.

– Målet er at jeg skal reise ganske sakte og med fokus på å finne hverdag og bli kjent mer enn å tikke av mest mulig land, sier hun.

Hun skal og innom Singapore og Malaysias hovedstad Kuala Lumpur før det blir Thailand i to måneder.

– Så vurderer jeg Vietnam, men der har jeg ikke bestemt meg. Fra Sør øst Asia reiser jeg til Mellom-Amerika, sier hun.

Der blir det Mexico og Costa Rica før hun skal besøke familie i USA og danne bånd med dem.

– Jeg vurderer og et opphold i Canada før jeg flyr hjem. Jeg har lyst til å se fjellene og naturen der. Kanskje jeg skal være frivillig på gård eller noe, sier hun.

– Om ting er som det er nå og jeg er som jeg er nå, er det ikke åpent for annet enn TRY. Men om jeg vurdere å åpne et surfemerke det neste året er jeg åpen for det.

Det blir en lang tur og hun innrømmer at det er en del av henne som er redd for at hun kommer til å kjede meg, for hun sier hun sier hun elsker å jobbe.

– Hva er Sara uten en arbeidshverdag? Når man går all inn, som jeg liker å gjøre når jeg har bestemt meg for noe, er jeg redd for at jeg mister andre deler av meg selv, sier hun og peker på at etter oppstarten av TRY Dig er det mye tid som gått med til det.

– Mye av min identitet har jeg opplevd blitt knyttet til det som arbeidsplass. Nå skal jeg løsrive meg fra det. Er det andre ting jeg er god på eller kan mentalt utfordre meg selv på? Om jeg åpner for andre ting er det andre interesseområder som strømmer inn? Om du bare jakter adrenalin og kule greier vil jeg ikke få det. Jeg trenger ikke å se 3000 ulike fossefall for å ha vært på tur.

Åpne surfemerke

Planen hennes er å være tilbake i Norge i april eller mai 2023 og etter en liten sommerferie skal hun på arbeid i TRY Dig igjen i slutten av juni samme året. Hun ser ikke for seg å skifte arbeidsgiver.

– Om ting er som det er nå og jeg er som jeg er nå, er det ikke åpent for annet enn TRY. Men om jeg vurdere å åpne et surfemerke det neste året er jeg åpen for det. Jeg vil se om jeg har vokst i den retningen jeg vil og ikke føle meg tvunget til å komme tilbake når jeg er tilbake, sier hun og legger til;

– Jeg er nå åpen for at jeg ikke vet hvem jeg er når jeg kommer tilbake.

Powered by Labrador CMS