Eva Sannum og Hans-Petter Nygård-Hansen reagerer i kommentarfeltet til KOM24 på Facebook.
Eva Sannum og Hans-Petter Nygård-Hansen reagerer i kommentarfeltet til KOM24 på Facebook.

Bransjetopper reagerer på mangfolds-kritikken mot DNB

Eva Sannum synes det er på tide å løfte de som gjør bra ting for mangfold, heller enn å lete etter alle som gjør småfeil,

Publisert

Torsdag publiserte KOM24 en artikkel hvor DNB leter etter mennesker med annerledes bakgrunn, men stiller med sju hvite mennesker på bildet. Flere i kommentarfeltet til DNB reagerte på bruk av ord og bildet sammen, selv om intensjonen var å vise interns med annerledes bakgrunner, blant annet en gamer.

Under sakens post på KOM24s Facebook-side, valgte blant annet Eva Sannum å ytre sin mening.

– Ærlig talt, kan vi ikke roe litt ned på kritikken av folk som prøver å gjøre noe riktig snart? Nå sier jo Dalsbø i DNB (med rette) at man må lese saken før man kritiserer. Noe jeg er enig i. Synes det er på tide å løfte de som gjør bra ting for mangfold nå, heller enn å lete etter alle som gjør småfeil, skriver Sannum i kommentarfeltet.

Gått for langt

Til KOM24 forteller Sannum at man går for langt på leting etter småfeil.

– Jeg synes vi har gått for langt nå i å lete etter folk som gjør småfeil i forsøk på å gjøre noe bra. Dette var en sak som viser hvor snevert mange av oss tenker rundt ordet mangfold rundt. Mangfold handler om etnisitet, bakgrunn, legning, språk, nasjonalitet, funksjonsevner, og så videre.

Hun mener det var unødvendig å lage en sak ut av innlegget til DNB.

– Min reaksjon var egentlig «trenger vi å lage en sak, når det ikke er en sak?» De har ansatt en gamer, det er jo veldig fint å lete etter folk med noe annet enn den vanlige, relevante, akademiske bakgrunnen.

– Les alltid saken

Nygård-Hansen har samme oppfatning som Sannum, og mener man alltid skal lese saken før man velger å kommentere.

Hans-Petter Nygård-Hansen valgte å kommentere på Facebook på denne saken.
Hans-Petter Nygård-Hansen valgte å kommentere på Facebook på denne saken.

– Det er synd at unge, hvite mennesker på en arbeidsplass må sette spørsmålstegn ved å bli avbildet, for eksempel i saken til DNB om interns med en annerledes bakgrunn. Dette kan forsterkes når DNB får kritikk ved bruk av bildet og tekst i posten på Facebook, mener Nygård-Hansen.

Han mener det er bra at kommunikasjonssjef i DNB, Vidar Korsberg Dalsbø, ikke legger seg flat i denne saken.

– Det er et friskt pust at Dalsbø våget å si at dette ikke er en sak, selv med den politiske korrektheten som det kan skape.

Stor forskjell

Eva Sannum mener at det er stor forskjell innad i bransjen i Norge om man er gode nok på mangfold eller ikke.

– Noen er flinke men andre er ikke flinke nok. Noen går foran, mens andre henger litt etter. Mitt inntrykk er at mange har våknet litt opp og prøver å gjøre bra ting for å finne mer mangfoldige mennesker blant sine ansatte, men da mangfold i alle aspekter.

Hans-Petter Nygård-Hansen mener DNB kunne tatt andre grep for å forsikre seg om å få mindre reaksjoner.

– De kunne selvfølgelig faket mangfoldet for å forsikre seg om å ikke få reaksjoner, men det mener jeg blir feil. Det store problemet med sosiale medier er at få leser saken før de begynner å kommentere. Dette deltakerdemokratiet som det ble mye pratet om i oppstarten av sosiale medier, og som bare ble omtalt som noe positivt, ser vi nå det motsatte av. Denne saken er et glimrende eksempel på engasjement knyttet til å ikke lese mer enn overskriften på en sak.

Powered by Labrador CMS