Rebecca Goodchild, daglig leder i Teige Goodchild.
Rebecca Goodchild, daglig leder i Teige Goodchild.

Sommerpraten

Rebecca mener Ernas Geilo-tabbe er årets flause:– Jeg tror det gikk en faen i mange i kjølvannet av det

Rebecca Goodchild skal spise seg gjennom byen og nyte varme sommerkvelder.

Publisert Sist oppdatert

I «Sommerpraten» stiller KOM24 en rekke personer i kommunikasjonsbransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. I tillegg får vi høre litt om hvilke tabber vedkommende selv har gjort på jobb og hvilke råd de vil gi andre som ønsker lykkes i bransjen.

Dagens sommerperson er daglig leder i PR-byrået Teige Goodchild, Rebecca Goodchild.

– Hva gjør du i sommer?

I sommer jobber jeg stort sett i ukedagene, og tilbringer helgene på Sør- eller Vestlandet. Etter en lang periode uten åpne restauranter, skal jeg spise meg gjennom byen og nyte varme sommerkvelder. Så langt har det vært mye glede i å følge England under årets mesterskap, og håper at dette er året de endelig vinner EM!

– Hvilken låt gir deg mest sommerfølelse?

– «Ibiza» av The Manor. Hvis den ikke tar deg til ditt ferieparadis så vet ikke jeg.

– Hvordan oppsummerer du 2021 i kommunikasjonsbransjen så langt?

En bransje som har kommet seg raskt opp på beina under og etter Covid. Ser en tendens til at flere, på både kunde- og byråsiden, retter og øker fokus mot åpenhet og ærlighet. Det er en tendens jeg håper vi ser enda mer av i 2021, og ikke minst de kommende årene.

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

Espen Nakstad. Ikke en direkte bransjekollega, men rollen han har tatt som formidler til det norske folk under pandemien, er meget imponerende. Tydelig, informativ og har etter absolutt beste evne formidlet komplisert, og til tider, motstridende informasjon.

– Hva er årets flause til nå?

Etter et utfordrende år, hvor folks tålmodighet virkelig har blitt satt på prøve, spesielt i Oslo, så anser jeg Ernas Geilo-tabbe som en av de flaueste. Fra en som implementerer og formidler restriksjoner til folket, som forsøker å være en ledende figur og holde folket samlet under en meget krevende, er det ingenting som er mer demotiverende enn når det øverste organet ikke klarer å holde seg til reglene de selv implementerer. Signalet det sendte var ekstremt uheldig, og jeg tror det gikk en faen i mange i kjølvannet av det.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

Tror ikke jeg har begått én stor tabbe, men sjekker definitivt av på alle de «vanlige» tabbene. Sende mail til hundrevis av mottakere på CC, ikke BCC. Glemt å sette på «ikke forstyrr» under presentasjoner og gruppechatter eksploderer med meldinger som ingen utfor den gruppen burde se. Men den generelle tingen jeg angrer på er utelukkende de få gangene jeg ikke lytter til magefølelsen.

– Hva er ditt beste råd til en som ønsker å lykkes i kommunikasjonsbransjen?

Ikke lytt til de som forteller deg at du ikke kan. Erling Braut Haaland ble også blitt fortalt at han ikke var god nok for tippeligaen (nå eliteserien).

Powered by Labrador CMS