«Å være del av et miljø som verdsetter at vi kobler av og tar vare på hverandre, er i mine øyne en stor medvirkende faktor til godt arbeidsmiljø».
«Å være del av et miljø som verdsetter at vi kobler av og tar vare på hverandre, er i mine øyne en stor medvirkende faktor til godt arbeidsmiljø».

MENINGER:

Verdens beste regel: «Ingen av oss forventer svar etter kl 16»

«Hvor ofte har du svart på en e-post utenfor arbeidstid, fordi du føler du «må»? Eller kjent at skyldfølelsen kryper seg innpå deg hvis du lar være å svare frem til neste arbeidsdag?», skriver Camilla Mjøen Lien.

Publisert

Fra en «recovering people pleaser» til (mange) andre – skru av varslene dine!

Mine kollegaer og jeg i Sopra Steria har hatt en prat om hvordan vi ønsker å ha det i teamet vårt. Å ta vare på hverandre, og ha respekt for kollegaers fritid, er noe av det viktigste som er. I en verden som stadig pusher oss til å gjøre mer, være mer, og prestere mer, er det viktig å ha fokus på at vi må ha tid til hvile og påfyll.

Det er nemlig ikke meningen at vi skal være påkoblet 24 timer i døgnet. Det er lov å slå av varsler, og det er lov å la være og svare. Det aller meste kan vente til i morgen tidlig.

Å skru av varsler på teams og e-post etter arbeidstid, er uten tvil noe av det beste jeg har gjort for meg selv.

Som en av mine kollegaer også sa - «Jeg slo av varsler på e-post, og it changed my life». Som en «recovering people pleaser» og flink pike har det vært en befrielse å oppdage at grensesetting er et felles prosjekt - vi ønsker alle å ha en god balanse mellom jobb og fritid.

Å være del av et miljø som verdsetter at vi kobler av og tar vare på hverandre, er i mine øyne en stor medvirkende faktor til godt arbeidsmiljø. Det skaper ansatte som trives på jobb. Likevel er det dessverre ingen selvfølge.

Sammen med kollegaene mine kan jeg slå av varsler med god samvittighet. Jeg vet at kollegaene mine unner meg frihet til å «rest and recharge», og de vet at jeg unner dem det samme. Skulle det haste har vi andre måter å få tak i hverandre.

Så, fra en «recovering people pleaser» til (mange) andre; slå av varslene dine - jeg lover deg at det er verdt det.

———————————————-

Dette innlegget stod først på Mjøen Liens LinkedIn-profil, og er gjengitt med tillatelse.

Dette er et meningsinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i KOM24? Send ditt innlegg til meninger@kom24.no.

Powered by Labrador CMS