– Først og fremst går jeg til First House fordi de er en veldig fin, og utrolig dyktig, gjeng.

Rema 1000s pressesjef har gått til First House

– Jeg har lenge hatt lyst å fordype meg mer i politisk arbeid, sier Torkel Nohr Fjørtoft.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torkel Nohr Fjørtoft har jobbet i Rema 1000 siden 2019, først som kommunikasjonsrådgiver og så som presseansvarlig. Til KOM24 forteller Fjørtoft at han nå forlater dagligvareforretningen til fordel for First House.

– Jeg begynte i REMA 1000 uka etter jeg leverte master i statsvitenskap, ganske ut av det blå. Jeg søkte på et tyvetalls jobber, fikk ett intervju, og her er jeg. Noen ganger skal man ha flaks, og jeg har ikke ønsket et sekund at jeg fikk en av de andre jobbene, forteller Fjørtoft.

– Ikke i tvil

– Hvorfor har du valgt å til First House?

– Først og fremst går jeg til First House fordi de er en veldig fin, og utrolig dyktig, gjeng. Jeg kjenner en god del der fra før, og gleder meg enormt til å få jobbe med samtlige.Så er det REMAs dårligst skjulte hemmelighet at jeg lenge har hatt lyst å fordype meg mer i politisk arbeid, så da First House ga meg en mulighet til å gjøre akkurat det var jeg ikke i tvil.

– Hva slags erfaringer tar du med deg fra arbeidet i REMA 1000 og inn i byrået?

– Å jobbe med presse og kommunikasjon i et selskap med så sterk og innarbeidet kultur som REMA 1000 og Reitan er en veldig spesiell, og givende, greie. Om du kommer inn med cowboystøvlene på og en fiks ferdig idé om hvordan ting skal gjøres, uten å lære deg hvordan organisasjonen tikker og hva som motiverer menneskene, kommer du bare til å stange mot veggen. Dette har jeg lært på godt og vondt, og den erkjennelsen blir helt avgjørende for hvordan jeg forholder meg til de jeg skal jobbe med i First House, sier han.

Enormt medietrykk

Han legger også til at det er umulig å snakke om erfaringene fra REMA 1000 uten å nevne covid-19.

– 12. mars var jeg fortsatt en relativt nyutdannet dust fra Blindern som plutselig skulle jobbe morgen til kveld med operativ beredskap i en samfunnskritisk bransje. Medietrykket ble også enormt over natta. Avdelingen vår var bitteliten, og ingen av oss hadde vært med på noe lignende, forteller Fjørtoft og fortsetter:

– På det tidspunktet hadde jeg nok ikke valgt meg selv til den jobben, men når jeg ser tilbake er jeg ganske stolt av at vi fikk til kommunikasjonsbiten så bra som vi gjorde. Jeg hadde verken Norges eller REMAs viktigste jobb, men den første tiden var som et nytt kræsjkurs i kriseberedskap hver dag, og tydelig kommunikasjon ut mot de butikkansatte handlet plutselig om folkehelsa. Selv om jeg mer enn gjerne skulle vært foruten pandemien, så er det en enorm erfaring å ha med meg.

I tillegg til å hente inn pressesjefen til Rema 1000, har First House nylig også ansatt blant annet Frp-politiker Jon Georg Dale og Høyres digitalsjef Cecilie Victoria Jensen.

Fjørtoft begynte i stillingen 1. februar 2022, intervjuet er gjort før han begynte i jobben.

Kampanje skriver at også Anne Flæte og Øyvind Arum har begynt i byrået denne våren.

Powered by Labrador CMS