Slik ser genserne Frida Marie Grande selger på nettbutikken ut, og alt overskudd går til Oslo Pride.
Slik ser genserne Frida Marie Grande selger på nettbutikken ut, og alt overskudd går til Oslo Pride.

Frida i Furore har samlet inn flere hundre tusen kroner til Oslo Pride

Frida Marie Grande jobber til daglig som leder og rådgiver i sosiale medier-byrået Furore. På fritiden bruker hun instagramkontoen «frida.tegner», til å ta opp temaer hun bryr seg om.

Publisert Sist oppdatert

Frida Marie Grande startet instagramkontoen «frida.tegner» i 2021 som en hobby. I sammenheng med Pride-måneden bestemte Grande seg for å tegne Kong Harald med påskriften «Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glade i hverandre».

Sitatet kommer fra kongens tale som han holdt på hagefest i Slottsparken i 2016.

– Jeg får noen ganger spørsmål fra folk om de kan kjøpe motiver jeg lager, i for eksempel plakatform. Jeg sier vanligvis nei, siden dette er en hobby, men etter at jeg lagde tegningen av Kong Harald fikk jeg så mange henvendelser at jeg bestemte meg for å selge noen plakater til 500 kroner stykk.

Over 1000 ordre

Under den første innsamlingen gikk pengene til Amnesty, Grandes tidligere arbeidsplass, før hun gikk til Sannum & Bergestuen. Til dem samlet hun inn nesten 30 000 kroner.

– Det ble til slutt så mange henvendelser om å kjøpe kong Harald-motivet, at jeg måtte si stopp. Jeg hadde ikke tid til alt dette selv. Even Bø Ruud fra Merchberry så motivet av kongen og spurte om vi skulle starte et samarbeid om en nettbutikk, hvor man kan kjøpe blant annet dét bildet.

Hun likte ideen, og bestemte seg i utgangspunktet for å gjøre dette etter sommeren. Men alt dette forandret seg etter Oslo-skytingen natt til lørdag, hvor to ble drept og 21 skadd.

– Ruud kontaktet meg igjen på lørdag og vi satte oss ned og fikk opp nettbutikken på under 24 timer. I starten var det bare en plakat, men vi utvidet til flere produkter som T-skjorter, handlenett og gensere. Til sammen selges det åtte forskjellige produkter med Pride-motiver. Og alt overskudd går til Oslo Pride.

Mandag kveld la Grande ut et nytt Instagram-innlegg med informasjon om den nye nettbutikken.

– Etter bare et par timer hadde vi fått over tusen ordrer. Til sammen nå har vi samlet inn flere hundre tusen kroner til Oslo Pride. Det er veldig interessant å se at folk er såpass interessert. Dette er ikke noe kommer til å gjøre på fulltid, men det kan tenkes at jeg fortsetter å slippe noen kolleksjoner innimellom. Det skal jeg ikke utelukke.

Powered by Labrador CMS