«I begynnelsen da jeg var hjemme var det utrolig irriterende. Men da jeg kom tilbake på kontoret skjønte jeg fort at jeg ikke klarer å konsentrere meg hvis jeg ikke hører lyden av naboen som pusser opp. Så da fikk jeg tilskudd til å leie inn Arne. Spesielt hvis jeg har et veldig viktig møte. Det er da jeg kan levere hundre prosent».

Se den morsomme videoen her: KPMG gjør alt for at de ansatte skal føle seg som hjemme når de kommer på kontoret igjen

Konsulentselskapet KPMG har en målsetting om å være rett frem, nå har de laget en film til de ansatte med budskapet om at den nye jobbhverdagen på kontoret kan tilpasses hver enkelt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

KPMGs siste film til de ansatte skal formidle at overgangen tilbake til kontoret er krevende, og at alle har ulike måter å takle denne overgangen.

– Kommunikasjonen under COVID-19 har jo vært ganske streng, så vi hadde lyst til å gjøre en liten kontrast til det gjennom å lage en humoristisk vri på at nå kommer flere og flere tilbake på kontoret, forteller Alexander Wie Flaa til KOM24.

Han er leder i kommunikasjonsavdelingen til KPMG, og forteller at konsulentselskapets egen markeds- og kommunikasjonsavdeling har produsert filmen «Velkommen tilbake!».

Det er ingen hemmelighet at overgangen fra hjemmekontor til kontor for mange kan være krevende. Eksempelvis vil nok mange småbarnsforeldre kjenne mer på tidsklemma igjen når man nå må legge inn reisetid til og fra kontoret. Og i all hovedsak var tanken at selv om vi er et stort konsulentselskap, som er blant de ledende i landet på revisjon og rådgivning så trenger vi ikke å være redde for å skille oss litt ut og spille på humor.

I filmen møter vi flere «ansatte» som forteller om sine hjemmekontor-vaner som de har tatt med seg tilbake til kontoret. Vi møter blant andre ansatte som har blitt vant til en rekke forstyrrelser på hjemmekontor, som de har tatt med seg inn til kontoret.

– En tydelig parodi

Filmen er produsert in-house med noen innleide skuespillere, men utover det er det ansatte som er statister. Den lille jenta som er leid inn for å forstyrre en av konsulentene i filmen, er faktisk datteren til en av selskapets ansatte. Hennes rolle er å holde konsulenten på tåhev, noe som effektiviserer arbeidet hans, i og med at han ikke lengre er vant til å jobbe effektivt uavbrutt uten avbrytelser.

I KPMG har vi en uttalt målsetting om å være rett frem. Det innebærer blant annet at vi ønsker å utfordre både oss selv og omgivelsene våre. Denne gangen tenkte vi at vi kunne bruke humor som virkemiddel, og der virker det som at vi traff blink.

Wie Flaa forsikrer om at alle deres ansatte forsto at dette var overdreven bruk av humor, og at denne filmen helt tydelig er en parodi omkring de utfordringene relatert til å komme tilbake til kontoret. Han påpeker at det er viktig for dem som arbeidsplass å vise en tydelige personlighet og at det er plass til alle. Selskapet har i løpet av året lagt ut flere filmer med viktige budskap om blant annet skjevfordeling av kjønn og legning.

– Vi vet at det var mange utfordringer

Filmene er delt i KPMGs kanaler på LinkedIn og Facebook, samt intranett, og det var ingen som visste om den siste filmen før den ble publisert.

– Vi vet at det var mange utfordringer knyttet til tvungen hjemmekontor der de ansatte mistet den viktige kollegiale biten. Nå ville vi rett og slett vise at det kan være noen utfordringer ved å komme tilbake til kontoret, på lik linje med hjemmekontor-perioden over så lang tid.

Han kan også fortelle om gode tilbakemeldinger fra både ansatte og eksterne.

– Vi tror mange synes det er gøy at vi gjør noe litt utradisjonelt og uventet. Parallelt med dette har vi selvsagt også gitt de ansatte formelle føringer for hvem som kan være på kontoret til hvilke tider. Dette har selvsagt ikke vært den eneste kommunikasjonen til de ansatte rundt gjenåpningen av kontoret.

Powered by Labrador CMS