Rolv Erik Ryssdal, administerende direktør i Schibsted fotografert under Arendalsuka i 2019.
Rolv Erik Ryssdal, administerende direktør i Schibsted fotografert under Arendalsuka i 2019.

Ebay må selge seg ned i Adevinta - så får selskapet grønt lys

Ebay må selge seg ned med over 12 milliarder kroner før Adevinta kan starte sluttføringen av gigantoppkjøpet.

Publisert

Fredag kom utfallet av behandlingen av Adevinta-sammenslåingen med Ebays rubrikkdivisjon fra konkurransemyndighetene i Østerrike.

Det er nå kjent at konkurransetilsynet godkjenner transaksjonen på visse betingelser. For at handelen skal gå gjennom må Ebay redusere sin eierandel i Adevinta til 33 prosent, noe som er en betydelig reduksjon fra de opprinnelig planlagte 44 prosentene.

Grunnen til dette tiltaket er for å redusere bekymringen om mindre konkurranse på det østerrikske markedet.

– Adevinta ønsker godkjennelsen fra østerrikske reguleringsmyndigheter velkommen og vil starte sluttføringen av oppkjøpet av Ebays rubrikk-divisjon, står det i en pressemelding fra Adevinta fredag formiddag.

Adevinta har i dag en markedsverdi på Oslo Børs på 113 milliarder kroner slik at en reduksjon på 11 prosent i selskapet innebærer at Ebay må selge seg ned med over 12 milliarder kroner. Det skriver Kampanje.

– Størst i verden

KOM24s søsteravis M24 har ved flere anledninger tidligere omtalt gigantoppkjøpet, som ble bekreftet i en børsmelding i fjor sommer.

Saken er at Schibsted-kontrollerte Adevinta har kjøpt opp Ebays rubrikk-virksomhet. Den gang ble det meldt av NTB at salget var prissatt til 9,2 milliarder dollar – eller rundt 85 milliarder kroner.

Adevintas konsernsjef Rolv Erik Ryssdal uttalte den gang at han tror gigantoppkjøpet vil bety mye for selskapet og for rubrikk.

– Med oppkjøpet av eBay Classifieds Group blir Adevinta det største rubrikkselskapet på nett i verden, med en unik portefølje av ledende merkevarer. Vi tror at kombinasjonen av de to selskapene, og de tilhørende bedriftene deres, vil skape en av de mest spennende og engasjerende forretningshistoriene i rubrikksektoren på nett, sa Ryssdal.

Powered by Labrador CMS