– Vi skal identifisere problemer og finne løsninger, sier Mathias Fischer.
– Vi skal identifisere problemer og finne løsninger, sier Mathias Fischer.

Mathias Fischer blir ny daglig leder i Initiativ Vest

Den tidligere statssekretæren og kommentatoren går til tankesmia for Vestlandet.

Publisert

– Jeg ser fram til å bidra til å bygge en viktig aktør for idé- og politikkutvikling her vi bor. Dette er en givende mulighet til å styrke samarbeidet og debatten på Vestlandet, sier Mathias Fischer, i en melding.

Han tar over etter Tommy Aarethun som har vært daglig leder siden høsten 2021, og varslet styret før sommeren om at han etter hvert vil se seg om etter nye utfordringer.

– Jeg er glad for at en har fått på plass Mathias i rollen som daglig leder, og er sikker på at han vil gi Initiativ Vest trøkket som skal til for å ta dette videre. Jeg er mer overbevist enn noen gang om at det trengs et slikt miljø her på Vestlandet, sier Aarethun.

Han går nå tilbake til rollen som kommunikasjonssjef i en periode og vil i tillegg jobbe med en del prosjekter som er påbegynt.

Ikke en klagemur

Fischer har vært statssekretær for Venstre i Klima- og miljødepartementet, rådgiver i TRY Råd og kommentator i Bergens Tidende. Siden januar har han jobbet som rådgiver i Venstres stortingsgruppe.

– I Oslo har jeg jobbet i mediebransjen, kommunikasjonsbransjen, i regjeringsapparatet og på Stortinget. Fra de rollene har jeg ikke bare sett den store hjerneflukten fra resten av landet, men også hvordan aktører utenfor hovedstaden ikke når gjennom. Vett og sunn fornuft er jevnt fordelt over hele landet, men det er ikke muligheten til å påvirke. Det må vi gjøre noe med.

Han understreker at Initiativ Vest er en tankesmie, og ikke en klagemur.

– Vi skal ikke sutre over Oslo, men levere fakta og ideer inn i samfunnsdebatten. Vi skal identifisere problemer og finne løsninger.

Må stå sammen

Fischer peker på at landsdelen bidrar til enorm verdiskaping i hele landet, men at det er store utfordringer som må håndteres.

– Det gjelder blant annet infrastruktur, maktstrukturer og mangel på arbeidskraft.

Tankesmia Initiativ Vest er en uavhengig tankesmie som skal bidra til samfunnsutviklingen på Vestlandet, og er organisert som en stiftelse.

Tidligere PwC-leder Geir Inge Lunde er styreleder og advokat Pål W. Lorentzen er nestleder.

– Vi må stå sammen på Vestlandet for å utnytte potensialet. Vestlendingene må engasjere seg og vi trenger mange tydelige vestlandsstemmer. Mathias Fischer er en sterk og tydelig stemme og jeg har stor tro på at han vil øke engasjementet og bidra til å samle Vestlandet mot mulighetene, sier styreleder Geir Inge Lunde.

Initiativ Vest ble stiftet i 2019, og størstedelen av finansieringen kommer fra Agenda Vestlandet.

Powered by Labrador CMS