Amalie Larsen (22) studerer PR ved Høgskulen i Volda.
Amalie Larsen (22) studerer PR ved Høgskulen i Volda.

#Kommunikasjonsstudenten

Amalie føler fremtiden er lys: – Jeg har muligheten til å jobbe med alt fra mote til politikk til sport

Publisert

I spalten #Kommunikasjonsstudenten ønsker KOM24 å sette fokus på studentene, og bransjens framtidige ansatte. I spalten forteller blant annet hvorfor de har valgt sin studieretning, hvilke forventninger og tanker de har om bransjen de er på vei inn i og hva de forbinder med god kommunikasjon.

Neste person i spalten vår er Amalie Fjelde Larsen. Hun studerer PR, kommunikasjon og media ved høgskulen i Volda.

– Hvorfor valgte du akkurat dette studiet?

– Jeg gikk på medier og kommunikasjon på videregående og trivdes veldig med det, så jeg visste at jeg ville studere noe i «samme gate» men at det var pr, kommunikasjon og medier som var drømmestudiet fant jeg ikke ut før jeg ble tipset av folkehøgskole læreren min.

– Har du en deltidsjobb/jobb ved siden av studiet?

– Jeg er så heldig og få jobbe deltid med sosiale medier for Sunnmøre kulturnæringshage, i tillegg har jeg vært med i noen forskjellige frivillige verv som er relevant for studiet.

– Hva tenker du om jobbmulighetene som finnes i kommunikasjonsbransjen?

– Jeg føler jobbmulighetene er uendelige. En av grunnene til at jeg er så fornøyd med retningen jeg har gått er at jeg har muligheten til å jobbe med alt fra mote til politikk til sport. Man blir ikke låst til et fagfelt, men kan utvikle seg i løpet av karrieren. Vi har gjennom skolen fått mulighet til å prøve å jobbe i praksis og selv om en del av det er noe jeg absolutt ikke interesserer meg for så er det likevel gøy, da føler jeg fremtiden er lys.

– Hvorfor er kommunikasjon viktig for deg?

– God kommunikasjon er for meg, som for alle andre viktig i alle sammenhenger. Når det gjelder i jobbsammenheng kan god kommunikasjon være med på å styrke en bedrift. Jeg synes det er veldig interessant hvordan god kommunikasjon kan hjelpe deg til å overbevise andre at det du sier er viktig. Det at jeg kan dele tanker og temaer som er viktig for meg men også hjelpe andre med å løfte frem viktige temaer er det jeg liker best med kommunikasjon.

– Har du et forbilde/inspirasjonskilde i bransjen?

– Jeg har ingen konkrete forbilder men inspireres av de som klarer å kommunisere på en engasjerende og forståelig måte. Jeg elsker å være kreativ og inspireres av de som bruker kreativiteten til å kommunisere på nye måter.

– Hva tenker du er viktig for å kommunisere godt?

– Jeg tenker det som er viktig for å kommunisere godt er å være tydelig i det du sier og å være bevisst på hvem du sier det til. Alle oppfatter ting forskjellig. Jeg mener det er vell så viktig å fokusere på at de du ønsker å nå skal forstå det du skriver som viktigheten av å få frem det du ønsker å fortelle på en klar og tydelig måte.

Powered by Labrador CMS