Gründer og programleder i podkasten, Power Ladies er ny CARE Norge-ambassadør.
Gründer og programleder i podkasten, Power Ladies er ny CARE Norge-ambassadør.

Yrja Oftedahl fra Power Ladies er ny CARE Norge-ambassadør

– Jeg håper at min evne til å produsere innhold som er enkelt å forstå og engasjerende for folk, kan bidra til å forenkle komplekse saker.

Publisert

– Da denne muligheten dukket opp takket jeg selvfølgelig ja. CARE jobber hver dag for at jenter og kvinner sin stemme skal bli hørt og for oppnå et likestilt samfunn – som er kjernen i det jeg også jobber med, sier Yrja Oftedahl i en pressemelding tirsdag.

Oftedahl som er gründer og programleder i intervju-podkasten Power Ladies, har trådd inn som ny ambassadør for utviklings- og nødhjelpsorganisasjonen CARE Norge.

– Å kunne bidra til å fronte CARE sitt arbeid og sammen jobbe for et mer likestilt samfunn, er jeg utrolig stolt over. Jeg håper at min evne til å produsere innhold som er enkelt å forstå og engasjerende for folk, kan bidra til å forenkle komplekse saker. På den måten kan viktige og dagsaktuelle saker nå ut til flere folk.

Mulighet til å påvirke ytterligere

Oftedahl startet podkasten Power Ladies i 2018 hvor hun fremmer kvinnelige forbilder, og har siden oppstart intervjuet snart 200 kvinner som utmerker seg innenfor det de holder på med. Ønsket har vært å styrke kvinner gjennom innhold, og skaffe verktøy og ressurser for at det skal bli lettere for kvinner å satse på egen bedrift.

– Det er svært nyttig å samarbeide ettersom vi jobber mot samme mål. Det gir større mulighet til å kunne påvirke ytterligere utover det jeg klarer på egen hånd. På den måten kan vi alliere oss og spre kunnskapen sammen for å skape større påvirkningskraft.

Som ambassadør fronter hun CARE sitt arbeid, og er med på å belyse likestillingsproblematikk i Norge og internasjonalt som blant annet programleder for CARE Talks.

Norge har en vei å gå

– Alle temaer innenfor likestilling er viktig for meg, men en av de viktigste kampsakene er at kvinner skal ha like muligheter innenfor arbeidslivet. Man skulle tro at likestilling var på plass i Norge og at man umiddelbart tenker at likestillingsproblematikken kun gjelder andre land, men det er faktisk ikke tilfellet. I Norge har vi også en vei å gå. For at samfunnet skal bli likestilt så må kvinner involveres og få akkurat de samme mulighetene.

Leder for kommunikasjon og politikk i CARE Norge, Susanne Lende, mener Oftedahl sin erfaring og verdier er akkurat det de ser for seg i en ambassadør.

– Yrja sin misjon om å bidra til at kvinner tar tak i eget liv og følger drømmene sine ved å løfte fram et mangfold av rollemodeller i sin podkast, går hånd i hånd med CARE sitt programarbeid. Vi tror den store følgerskaren som Yrja har opparbeidet gjennom sin engasjerende formidling av et viktig budskap vil komme godt med i videreutviklingen av CARE sitt arbeid.

Powered by Labrador CMS