Silje Linnerud Næss er ny kommunikasjonsdirektør i Danske Bank Norge.

To nye kommunikasjons­topper i Danske Bank

Ventet et år på den beste kandidaten.

Publisert Sist oppdatert

Silje Linnerud Næss er ny kommunikasjonsdirektør i Danske Bank Norge, og Anna-Lena Nordling tiltrer i disse dager som pressesjef. 

Det kommer fram i en pressemelding. 

Begge har lang fartstid fra banken og kommunikasjonsfaget.

Tar over roret

Næss stakk av med toppjobben som kommunikasjonsdirektør bare dager før hun skulle bli mor for første gang sommeren 2022. 

Nå er hun på plass som leder for kommunikasjonsavdelingen i Danske Bank Norge.

Hun ventet ikke lenge med å hente tilbake tidligere kollega Anna-Lena Nordling fra et opphold i Norwegians presseteam.

– Med Silje og Anna-Lena tar to av Bank-Norges mest erfarne kommunikasjonseksperter over roret som kommunikasjonsdirektør og pressesjef i Danske Bank Norge, sier Anders Adelhorst, Head of Group Communications i Danske Bank.

Vender tilbake

Begge profilene startet i Danske Bank i 2017. Næss har jobbet med kommunikasjon i over 15 år. Hun har erfaring fra TV- og PR-bransjen, og var kommunikasjonssjef i Sparebank1 Gruppen før hun kom til Danske Bank.

Nordling vender tilbake til banken etter et drøyt år i Norwegian, der hun som del av presseteamet hadde ansvar for bærekrafts- og finansiell kommunikasjon.

Hun har tidligere holdt i både intern og ekstern kommunikasjon i flere av Danske Banks forretningsenheter, og har også bakgrunn fra PR-byrået Burson-Marsteller.

Nordling tiltrådte rollen som pressesjef i Danske Bank Norge 1. januar.

Ventet et år på den beste kandidaten

At den nordiske storbanken valgte å ansette ny leder for kommunikasjon i Norge vel vitende om at det ville gå over ett år før hun kunne tiltre rollen, kommenterer Adelhorst slik: 

– Vi forsto tidlig at Silje hadde kompetansen vi var ute etter, og det var ingen tvil om at vi kun hadde ett valg: vi måtte «vente» på henne mens hun var i foreldrepermisjon i 15 måneder. Jeg er veldig fornøyd med at Silje har overtatt roret, og at hun har lykkes med å hente tilbake en verdifull ressurs til rollen som pressesjef. 

Retur til finans fra luftfarten

Næss gleder seg stort over at Anna-Lena har valgt å bli en del av laget igjen. 

Anna-Lena Nordling tiltrer i disse dager som pressesjef.

– Hennes inngående bransjekunnskap og strategiske tilnærming, i kombinasjon med relevant erfaring fra selskapsposisjonering og pressearbeid, er den perfekte matchen til rollen som pressesjef og et etterlengtet tilskudd til et ellers meget solid og allsidig team, sier han.

Nordling sier at returen til banken var en mulighet hun ikke kunne takke nei til.

– Jeg gleder meg til å være med på å sette Danske Bank på kartet. Jeg har et hjerte for finans, sektoren som gjør at alt går rundt i samfunn og næringsliv, og i Danske Bank venter en helt fantastisk arbeidsplass og et superdyktig team med Silje i spissen.

Powered by Labrador CMS