Anders-Oliver Juvodden, politisk rådgiver i Kreftforeningen. Foran Stortinget i dress.
Anders-Oliver Juvodden, politisk rådgiver i Kreftforeningen.

Nå har den tidligere Høyre-politikeren fått drømmejobben 

– Kreftforeningen har i mange år betydd mye for meg og min familie.

Publisert Sist oppdatert

Anders-Oliver Juvodden (27) er ny politisk rådgiver i Kreftforeningen. 

Han har tidligere vært aktiv i partiet Høyre i elleve år, både som stortingskandidat og kommunepolitiker i Vestfold.

– Kreftforeningen har i mange år betydd mye for meg og min familie. Det å få bruke min kompetanse, erfaring og engasjement til noe så meningsfylt, er noen av grunnene til at jeg ønsket meg nettopp hit, sier Juvodden til KOM24.

Politikk

Han kommer for det meste til å jobbe med nasjonal politikk.

– Målet er å gjøre det jeg kan for å styrke pasienter og pårørendes rettigheter og muligheter på best mulig måte. Jeg har allerede vært politisk aktiv i ti år. Det har gitt meg nyttig kompetanse og forståelse for hvordan ting henger sammen.

Juvodden har også jobbet i Apeland og i solenergiselskapet Scatec. Han har studert kommunikasjon på Westerdals og internasjonal politikk ved University of Exeter i Storbritannia.

– Jeg slet ikke akkurat ut mange fotballsko i ungdomsårene, men brukte tiden på samfunnsengasjement og hadde en stor rettferdighetssans, nysgjerrighet og interesse for å skaffe meg kunnskap om hvordan juss, politikk, økonomi og samfunnstrender hang sammen. For en som meg, er dette rett og slett drømmejobben.

Mye forskjellig

Juvodden ser fram til å jobbe med mange ulike saksfelt. Akkurat nå jobber han med å forsøke og styrke ordningen for fri rettshjelp. 

– Det er en veldig spennende tematikk. Rettshjelp er ofte viktig for kreftpasienter og deres pårørende i spørsmål knyttet til forvaltningssaker eller i pasient- og brukerrettighetssaker, men også for veldig mange andre i samfunnet.

Powered by Labrador CMS