Som novisetekstforfatter i «Det er lov å være blid» med Else Kåss Furuseth, fikk Andreas Preus Efskin, komiker Martin Beyer Olsen til å gjenskape en Hotel Cæsar-scene med selveste Jens August i juryen: – Ideen ble kastet på skraphaugen, men vi hadde én morsom dag i studio.

Påskepraten 2023:

Sektpodden-Andreas har startet på en re-run av Hotel Cæsar

– Det kan ikke anbefales.

Publisert

KOM24 har stilt seks spørsmål til en rekke folk i kommunikasjonsbransjen om året så langt, og hva de skal gjøre denne påsken.

I dag er det tekstforfatter og multitalent i Maverix, Andreas Preus Efskin, som svarer i påskepraten.

– Hva skal du gjøre denne påsken?

– I påsken skal samboeren min og jeg ta med oss omplasseringskatten vår til Skien for å finne ut av hvordan den reagerer på Grenlandsområdet. Den er ingen globetrotter og ganske feig, så vi er veldig spente på hvordan dette skal gå. I tillegg blir det påske i Hulvika, ikke langt fra den yrende påskemetropolen Son. Der har vi en hytte som har vært i familien siden jeg gikk på videregående - og i påsken skal vi slikke sol på den nybgygde og nybeisede verandaen. I tillegg skal jeg på bortetur til Ålesund for å se Vålerenga tape serieåpningen i Eliteserien.

– Hvilke serier vil du anbefale andre å konsumere i påsken?

– Jeg ville rett og slett gått for et skikkelig bingemaraton av komiserien «Parks and Recreation». Her har man syv sesonger med hjertevarm, men også fryktelig morsom komedie om lokaldemokratiet i USA som holder seg godt.

I tillegg, i disse dystopiske tider, bør man ta en titt på «The Leftovers». Premisset er enkelt. 2 prosent av jordens befolkning forsvinner - og vi følger dem som mistet noen. I tillegg er Station Eleven en serie som har gått litt under radaren - men den tar for seg menneskeheten etter at en influensaepidemi har utslettet store deler av befolkningen.

Av nyere ting - bør nevnes den svette kjøkkenserien «The Bear» og dynastidramaet «Succession» - sesong 4.

I tillegg har jeg startet på en re-run av Hotel Cæsar sammen med kjæresten min. Det kan ikke anbefales, men det er likevel en fascinerende tidskoloritt med ekstremt varierende skuespillerprestasjoner.

– Hva er det morsomste du har opplevd på jobb?

– Mange ting å ta av her, men det aller morsomste stammer nok fra den tiden jeg jobbet som novisetekstforfatter i «Det er lov å være blid» med Else Kåss Furuseth.

Vi testet ut et segment vi kalte «Gjør det bedre sjæl» der kjente folk skulle gjenskape en scene fra Hotel Cæsar der Jens August sørger over sin døde kjæreste Liv. Ideen ble kastet på skraphaugen, men vi hadde én morsom dag i studio der Martin Beyer Olsen gjenskapte scenen - med Kim Kolstad i juryen.

Det mest spennende var kanskje da vi satt fast i Malaga under nedstengningen av Norge. Vi hadde vært på promo-opptak for Eliteserien/OBOS 2020, men rakk bare å lage GIF-er av Ranheim-spillerne før verden gikk under.

Jeg satt og så Norges mest kjente pressekonferanse på telefonen min ved TaxFree-butikken på Malaga Airport. ...og ikke minst Finnmarksløpet for NRK fra Alta. Nytt miljø, ny idrett, nye konflikter og scooterkjøring på Finnmarksvidda.

– Hvordan vil du karakterisere kommunikasjonsåret så langt?

– Jeg er ikke så inne i kommunikasjonsbyrå-verden, så jeg velger meg et litt globalt perspektiv på det hele. Og det er kampen om sannheten, skyttergravskrig der kritiserte parter ikke møter kritikk i tradisjonelle medier og woke, woke, woke.

Og så har vår venn ChatGPT et par spørsmål:

– Hvordan tror du AI vil endre kommunikasjonslandskapet i fremtiden?

– Hei, ChatGPT! Dette er jeg ikke kvalifisert til å svare skikkelig på, men jeg er ikke superpositiv til kunstig intelligens i utgangspunktet. Jeg savner problematisering rundt fenomenet - og jeg er lei av nyhetssaker der elever lurer lærerne sine med ChatGPT-skrevne stiler.

Men at det blir en gamechanger - det er det ingen tvil om. Jeg velger å kalle det et lite paradigmeskifte (hvis man kan gradere paradigmeskifter).

– Hvordan kan AI brukes til å analysere og tolke store mengder data for å få innsikt i publikum og målgrupper?

– Jeg er bare en skarve kommunikasjonspotet uten voldsom innsikt i tematikken. Men jeg regner med at dette lar seg gjøre - og at algoritmene mine spisses enda mer i tiden som kommer.

Powered by Labrador CMS