Anne-Grethe Danielsen går fra Arkivverket til Vitenskapskomiteen for mat og miljø.
Anne-Grethe Danielsen går fra Arkivverket til Vitenskapskomiteen for mat og miljø.

Hun er ny kommunikasjons­sjef i VKM

– VKM er litt som bassisten i bandet: Helt nødvendig, men sjelden mest synlig, sier Danielsen.

Publisert

– I en tid der influensere forteller oss at marshmallows hjelper mot hoste og at 28 kosttilskudd daglig er bra ­– da trenger vi mer fakta og mindre fiction. Vi trenger å løfte solid forskning og risikovurderinger.

Det sier Anne-Grethe Danielsen, nyansatt kommunikasjonssjef i Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM), før hun fortsetter: 

– VKM er litt som bassisten i bandet: Helt nødvendig, men sjelden mest synlig. 

 Når Mattilsynet eller Miljødirektoratet lurer på om tilsetningsstoffer i mat er trygge, om kunstig søtning er ok eller hva som er god dyrevelferd, da kontakter de VKM.

– Våre eksperter saumfarer forskningen og vurderer risikoen. Dette lener direktoratene seg på når de gir råd, tillatelser og utvikler regelverk. Her ligger det gode saker, og jeg ser fram til å jobbe med å løfte fram fakta, sier hun.

Danielsen kommer fra jobben som fagdirektør for strategisk kommunikasjon i Arkivverket. Hun har tidligere jobbet med kommunikasjon i Arbeids- og velferdsdirektoratet (NAV) og Mattilsynet. Hun har også bakgrunn som journalist, og har blant annet jobbet i Drammens Tidende, Nationen og VG.

Powered by Labrador CMS