– Det vil bli en ny debatt om rollen som nestleder, og den vil ligne den første krigen, med akkurat de samme våpnene, sier Kjell Terje Ringdal.

Ringdal mener Tajik ikke viser noen reell anger: – Nærmest fraværende

– Hun fremstår kjølig og rasjonell.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag ble det avholdt pressekonferanse, der det ble kjent at Hadia Tajik som er nestleder i Arbeiderpartiet og statsråd i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, fratrer som statsråd, men fortsetter som nestleder.

– Det vi hører er en som beklager håndteringen, men snakker lite om handlingen. Dette er en profesjonalisert og til dels en kjøling politiker som beskriver handlingene, eller håndteringen som hun kaller det, på en måte som leder opp til hennes avgang som statsråd, sier retorikkekspert Kjell Terje Ringdal, til KOM24.

Snakker seg selv inn i en ny krig

Han sier det normalt sett, når det handler om apologi, at vi ser en person som ber om unnskyldning og viser en form for anger.

– Det ligger der som en del av dramaturgien, men i dette tilfellet var det ingen reell anger. Den er nærmest fraværende. Hun fremstår kjølig og rasjonell, sier han.

Ringdal forklarer dette som en statsråd som har gått gjennom en «statsråd-krig», og tapt.

– Hun forklarer sin egen avgang med at hun tross alt er en god politiker og partiet hun representerer er solid og kompetent, men innser at hun har håndtert denne situasjonen dårlig.

Han tror at hun fra statsråd-krigen, snakker hun seg selv inn i en ny krig.

– Og det er kanskje overraskende for henne. Det vil bli en ny debatt om rollen som nestleder, og den vil ligne den første krigen, med akkurat de samme våpnene.

– Teknisk greit, fordi hun må

Han mener spørsmålet om en nestleder kan ha en slik håndtering på CV-en, vil komme opp.

– Det vil handle om denne håndteringen hun tar et visst ansvar for. Hun seiler inn i et nytt farvann, og det er stor fare for at hun går på grunn en gang til. Ved å framsnakke seg selv, sniker hun til seg gode ord, og at hun bare har hatt uflaks. Det er en slags unnskyldning, men hun stritter imot fordi hun forstår at det ikke er en vei utenom, fremstår det for meg, sier Ringdal.

Ringdal kaller dette for en teknisk måte å gjøre det på.

– Men det kommer ikke fra hjertet, og dit er det en lang vei igjen. Hun sier de rette ordene, men vi vitner en kjølig avsender som innerste inne kanskje er mest irritert for at hun blir stilt til veggs, enn hva hun faktisk har gjort, sier han og avslutter:

– Dette er en teknisk grei gjennomføring fordi hun , men man ser fotsporene hvor hun har blitt dratt gjennom.

KOM24 har forelagt Kjell Terje Ringdals uttalelser for Hadia Tajik via hennes politiske rådgiver, Jorid Nordmelan. De har foreløpig ikke besvart vår henvendelse.

Powered by Labrador CMS