Her fra sist gang Lotte Grepp Knutsen var i politikken. Her ankommer hun Stortingets spørretime sammen med daværende statsminister Jens Stoltenberg og politisk rådgiver Mina Gerhardsen.
Her fra sist gang Lotte Grepp Knutsen var i politikken. Her ankommer hun Stortingets spørretime sammen med daværende statsminister Jens Stoltenberg og politisk rådgiver Mina Gerhardsen.

Lotte Grepp Knutsen forlater Equinor og vender tilbake til politikken

– Det var ikke vanskelig å takke ja.

Publisert Sist oppdatert

Etter ni år i kommunikasjonsbransjen forlater nå Lotte Grepp Knutsen bransjen for å bli statssekretær i Finansdepartementet.

– Det er med stor ærefrykt og selvfølgelig ydmykhet, men og med stor glede jeg går tilbake til politikken, sier Lotte Grepp Knutsen til KOM24

Knutsen forlater stillingen som rådgiver og myndighets- og samfunnskontakt i Equinor for politikken. Hun har vært i Equinor i litt over to år. Før det har hun vært ett år i Apeland og fem år ved Nord universitet.

Sist Knutsen var i politikken var hun statssekretær for helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) fram til hun gikk av i april 2012. I 2010 var hun konstituert statssekretær ved Statsministerens kontor. Hun har også vært statssekretær i Kulturdepartementet og Barne- og likestillingsdepartementet i inneværende regjeringsperiode.

– Hva var det som lokket deg tilbake til politikken?

– Det var både prosjektet som sådan, men og at det er en utfordrende oppgave i finansdepartementet.

Hun sier til KOM24 at hun har et dypt samfunnsengasjement som hun har fått brukt på ulike måte i sitt yrkesliv.

– Men om du har en politisk drivkraft og får muligheten til å jobbe i politisk ledelse i et departement, er det vanskelig å takke nei til det, sier hun.

Hun sier at det er ikke klart hva slags oppgaver hun får enda.

– Når fikk du telefon om dette?

– Det vil jeg ikke gå inn på. Men jeg har visst det litt.

– Sa du ja med en gang?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Men det var ikke vanskelig å takke ja.

– Hva skal du i kveld?

– Sette meg inn i oppgavene til departementet og komme meg praktisk på plass.

Powered by Labrador CMS