Horten leter etter intelligent liv til sine teknologibedrifter. Dette bildet er derimot ikke fra Horten.

Horten sender stillingsannonse ut i verdensrommet på jakt etter intelligent liv

Horten kommune leter i verdensrommet etter teknologer til byens teknologibedrifter. Jordboere er også velkommen til å søke.

Publisert Sist oppdatert

I et rekrutteringsstunt utenom det vanlige sender Horten en stillingsannonse ut i verdensrommet på søken etter intelligent liv.

For å rekruttere de beste talentene tar kommunen nå det uvanlige skrittet å søke etter teknologer fra hele universet. 

– I Horten har vi lært at det lønner seg å tenke stort. Slik har vi fått flere ledende teknologibedrifter til å etablere seg i kommunen, og nå gjør vi det vi kan for å vise frem Horten som et drømmested for teknologer som vil løse de virkelige store utfordringene i verden, sier ordfører Are Karlsen (AP) i Horten kommune, i en pressemelding.

NASA, SpaceX og Horten på kundelista 

Kongsberg Satellite Services (KSAT) i Tromsø er verdensledende på satellittkommunikasjon og har blant andre NASA og SpaceX på kundelisten. Nå hjelper de Horten med å nå langt i jakten på teknologer.

– For oss er det hverdagskost å kommunisere med raketter og satellitter. Men det er første gang vi sender en stillingsannonse ut i verdensrommet, og vi kan ikke annet enn å applaudere Horten for kreativiteten, sier Nina Soleng, kommunikasjonssjef i KSAT.

KSAT sender og mottar signaler fra satellitter som går i bane rundt jorda for kunder fra hele verden og har ansvar for 280 antenner på 26 ulike steder på kloden.

Hele bakkenettverket styres fra kontrollrommet på hovedkontoret i romhovedstaden Tromsø, og det er herfra stillingsannonsen skal sendes ut i form av en binærkode.

– Vi er vant med å sende og motta store mengder data, og våre folk «snakker med» verdensrommet hver eneste dag. Nå blir det spennende å se om vi får napp der ute. Tenk om noen svarer, ler Soleng.

Best på dypet med skyhøye ambisjoner 

Blant bedriftene som trenger folk er Kongsberg Gruppen, GE Vingmed Ultrasound, Zenitel, EasyAD, Safran Sensing Technologies Norway, Memscap og Massterly.

Selskapene jobber blant annet med sensorteknologi, romfart og drift av autonome fartøy. Det er over 40 teknologivirksomheter i Horten, og teknologibyen ble i 2023 kåret til årets maritime kommune. Horten er også en universitetsby med over 4000 studenter, mange innen teknologi.

– Prosjektet «Horten wants you» dreier seg om å vise frem Horten for teknologer på en humoristisk og nytenkende måte for å få frem at Horten er stedet, om du vil kombinere komplisert teknologi med et ukomplisert liv. Vi regner med at annonsen blir vanskelig å motstå for all type intelligent liv, sier Karl Jørgen Tofte, næringssjef i Horten kommune.

Selve oppskytningen av stillingsannonsen vil skje 20. oktober. Oppskytingen fra Tromsø vil vises på en storskjerm under en livesending på Horten tech festival. Den kjente romforskeren og foredragsholderen Pål Brekke deltar som kommentator på den utradisjonelle oppskytningen.

Powered by Labrador CMS