Arendalsuka bugner over av potensielle kunder for norske kommunikasjonsbyråer.

– Vi har hatt mange gode samtaler med potensielle kunder

Det var kamp internt i Gambit H+K for å få lov til å reise til Arendal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

(ARENDAL) - Dette er et sted som er viktig å være til stede på og vi er glad for å være her, men vi og har betydelig å gjøre.

Det sier Peter Gitmark, avdelingsleder og seniorrådgiver politikk og myndighetskontakt i Gambit H+K til KOM24.

Oppfølging av kunder

Byrået har sendt ned syv rådgivere til årets utgave av Arendalsuka. Årets utgave er litt mindre enn tidligere år, det merker og Gambit som har omtrent halvparten så mange oppdrag under årets arrangement, sammenlignet med 2019.

– Veldig mye av vår tid går med til kunder og oppfølging av deres arrangement og de aller fleste av dem er vi en form for tilrettelegger for eller rådgiver i forhold til hvordan vi får maksimalt ut av det de gjør og deres tilstedeværelse her, sier han.

I år var Gambit H+K til stede i Arendal fra mandag til onsdag.

Han mener de får flere ting ut av å være til stede under arrangementet der store deler av flere bransjer stenger ned kontorene i Oslo for å møtes i Sørlandsbyen.

– For det første har vi blitt hyret inn av våre kunder for å bistå de med å lage de beste programmene som mulig. Om det da er å være moderator for de, om vi bidrar til å sikre oppmerksomhet rundt de arrangementene eller bidra til at samtalen er så bra som mulig mellom ulike former for panelister, er det en viktig del av det, sier han.

– Folk har lengtet tilbake

Men det stopper ikke der. For det handler like mye om å snakke sammen i Arendal.

– For vår side handler det om samtalene vi har med potensielle kunder eller for den del eksisterende kunder og inn mot øvrig samfunnsliv. Og så er dette attraktivt for våre rådgivere. Det var kamp internt om å få lov til å dra ned. Så det er mange som synes dette er kjempespennende, han.

Gitmark sier han oppfatter at Arendalsuka er et etterlengtet arrangement, at det er mange som har tatt turen, men med vesentlig færre folk og arrangement enn tidligere.

– Det er naturlig, men man ser at folk har lengtet tilbake. Det er et treffpunkt der enten organisasjonsliv eller politikk virkelig har sett frem til. Men vi har sett at det mangler særlig en del fra privat næringsliv, sier han.

– Har hatt mange gode samtaler

En konsekvens av det er at det da blir færre potensielle kunder for dem å bli kjent med.

– Det er klart at de aller fleste av våre kunder er fra privat næringsliv, så når det er færre fra privat næringsliv her, så er de mulighetene mindre. Men vi har hatt mange gode samtaler, både mandag og tirsdag, sier han.

Selv har han vært til stede på Arendalsuka i mange år. Han mimrer tilbake til den tiden da han var politiker selv.

– Det var deilig å komme ned, fantastisk å være her, men det var og deilig å kunne dra også, for det er noen intensive dager, sier han.

Powered by Labrador CMS