F.v. Cornelia Settevik (nudgelab), Irmelin Bergh (nudgelab), Martine Carlson (nudgelab) Henric Carlsson (Omilion), Dries Tanghe (Omilon), Martin Elster (Omilion), Charlotte Svanberg (Omilion) og Fredrik Aagaard (Omilion).

Omilon og Nudgelab skal få leger til å journalføre raskere med diktering

– I dette prosjektet blir oppgaven å sørge for at leger legger bort tastaturet og produserer enda mer utfyllende journaler.

Publisert

– Nå kan vi ta ytterligere grep slik at flere leger og helsepersonell kan bruke mer tid på å behandle enn å dokumentere. Og dette ved å koble på smarte funksjoner i allerede eksisterende journalsystemer, sier administrerende direktør i Omilon, Henric Carlsson, i en pressemelding.

Effektiv journalføring

Talegjenkjenningsselskapet har valgt atferdsbyrået Nudgelab som ny samarbeidspartner for å bidra til at flere norske leger legger bort tastaturet og benytter talegjenkjenning når de skriver pasientjournaler.

Nudgelab jobber med systematisk bruk av atferdspsykologi og nudging, med mål om å endre vaner og skape bedre produkter, organisasjoner og tjenester.

– Nudgelab er tuftet på kunnskapen om hvordan folk tenker og tar avgjørelser, og vi er alltid ute etter å avdekke, og ta utgangspunkt i hva folk faktisk gjør, og finne ut av hva som ligger bak dagens atferd – og hva som kan bidra til å oppnå ønsket atferd, sier Martine Carlson, i atferdsbyrået.

Powered by Labrador CMS