– Jeg er opptatt av å kontinuerlig modernisere og jobbe kreativt med forskningsformidling.
– Jeg er opptatt av å kontinuerlig modernisere og jobbe kreativt med forskningsformidling.

Tove Rømo Grande skal lede Høyskolen Kristianias forsknings­kommunikasjon

Varsler endringer på avdelingen.

Publisert

– Vi legger en langsiktig strategi for å oppfylle ambisjonen vår: Kristiania skal bli ledende innen forskningskommunikasjon, sier Tove Rømo Grande i en pressemelding fra Høyskolen Kristiania.

I sommer ble det kjent at Audun Farbrot sluttet på Høyskolen Kristiania.

Da ble Grande konstituert i stillingen og nå er hun ansatt på permanent basis.

– Grande har en bred og mangfoldig bakgrunn som gjør henne godt rustet til dette, sier prorektor for arbeidsliv og innovasjon, Jens Barland i pressemeldingen.

I august kunne Grande feire ettårsjubileum som Kristiania-ansatt.

– Hun har jobbet med forskningskommunikasjon her ved Kristiania i ett år, og har vist hvordan hun får fram høyskolens forskning i offentligheten og til våre eksterne relasjoner, sier Barland.

Han legger til at denne lederstillingen favner bredt.

– Utover forskningskommunikasjon inkluderer den også utvikling av høyskolens relasjoner til arbeidslivet og tilrettelegging for innovasjon og entreprenørskap både for studenter og ansatte. Grande har en bred og mangfoldig bakgrunn som gjør henne godt rustet til dette.

Selv sier Grande i pressemeldingen at hun ser fram til å ta fatt på sin nye stilling.

– Jeg ønsker først og fremst å videreføre og videreutvikle satsingen som allerede er lagt til grunn for å gjøre Kristianias forskning og fagmiljøer synlige og relevante for arbeidsliv og samfunn. Det innebærer å bidra til at enda flere av våre forskere ser både verdien og gleden av å formidle forskning til folk som kan ta den i bruk.

Grande har ansatt to nye i avdelingen.

Jon Emil Halvorsen, som i dag jobber som formidler ved Østfoldmuseene, starter 1. oktober mens Cecilie Skjerdal starter mandag 12. september. Hun har bakgrunn som frilansjournalist og kommer fra voksenopplæringen i Oslo kommune.

Nye ansettelser og ny struktur betyr at det vil skje endringer på avdelingen fremover. Men detaljene er de hemmelighetsfulle om fortsatt.

–Hvilke er litt for tidlig å røpe. Men jeg er opptatt av å kontinuerlig modernisere og jobbe kreativt med forskningsformidling. Det skaper en utvikling som stadig vil åpne nye dører.

Powered by Labrador CMS