– Mitt julegaveønske er at vi får bekjempet pandemien raskt, slik at vi kan sette inn alle gode krefter på å løse klima- og naturkrisen.

Harald Jacobsen er ny kommunikasjons- og bærekraftssjef i KBN

Har jobbet i KBN de siste fire årene, og fungert i den nye stillingen siden midten av november.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Stillingen ble utlyst for noen uker siden i forbindelse med at tidligere kommunikasjonssjef Tor Ole Steinsland, ble direktør for forretningsstøtte.

Harald Jacobsen har fungert i stillingen siden 15. november, og tiltrådte stillingen som kommunikasjons- og bærekraftssjef i Kommunalbanken (KBN) tidligere denne uken.

– Jeg er veldig glad for å ha fått jobben, sier han til KOM24.

Jacobsen er siviløkonom fra Norges Handelshøgskole, og har jobbet som finanspolitisk rådgiver på Stortinget i sju år, før han begynte i KBN hvor han de siste fire årene har jobbet som bærekraftsansvarlig. I tillegg har han en solid kommunikasjonsfaglig bakgrunn.

Skal løfte bærekraftsarbeidet

– De siste fire årene har jeg vært bærekraftsansvarlig, og er inne i min andre periode som ansattvalgt representant i KBNs styre, og sitter i styret i Utøya AS.

I KBN skal han jobbe videre med å løfte bærekraftsarbeidet, som er ett av de strategiske satsingsområdene til finansinstitusjonen.

– Som kommunikasjons- og bærekraftssjef skal jeg i tillegg lede arbeidet med intern- og eksternkommunikasjon, sikre en god kundeopplevelse, øke kunnskapen og oppslutningen om KBN-modellen og jobbe med KBNs mål om å bidra til det grønne skiftet og en bærekraftig samfunnsutvikling.

Etter flere år i politikken var han klar for noe nytt.

– Men det måtte fortsatt være meningsfullt. Da KBN kontaktet meg om en jobb hvor jeg både kunne jobbe med finans, bærekraft og samfunnsspørsmål var det lett å takke ja til intervjurundene.

Powered by Labrador CMS