Hege Olsnes, leder for Advisory i Sopra Steria, Hege Marie Norheim og Øyvind Vederhus, leder for Sopra Steria Footprint.

Ny tungvekter går til Sopra Steria Footprint

Hege Marie Norheim går til Sopra Steria Footprint, og tar med seg erfaring fra både Finansdepartementet, Hydro, Equinor og Freyr.

Publisert

Norheim kommer fra rollen som myndighetskontakt og bærekraftsdirektør i batteriselskapet Freyr. 

I tillegg til Equinor, Hydro og Finansdepartementet har hun jobbet flere år ved Statsministerens kontor (SMK). 

Videre er Norheim sin CV tettpakket med styreverv, blant annet i Flyktninghjelpen, Global Battery Alliance, Tomra og Nordea. Norheim sitter også i programkomiteen til ONS (Offshore Northern Seas).

– Næringslivet står foran store utfordringer

I Sopra Steria Footprint får hun ansvar for energisektoren, hvor hun skal jobbe med bærekraftig strategi og omstilling.

– I Norge har vi grønn kraft, høy grad av digitalisering og veldig mye kapital. Det er et godt utgangspunkt, og nå blir det avgjørende at virksomheter og politikere ikke sover i timen. Vi må unngå at Norge får et Kodak-moment, hvor aksepten for nødvendig endring kommer for sent, sier Hege Marie Norheim i en pressemelding.

Leder for Sopra Steria Footprint, Øyvind Vederhus, mener Norheim bringer unik og attraktiv kompetanse til torgs.

– Hege Marie tar med seg dyp innsikt i energisektoren, bunnsolid forretningsforståelse og erfaring fra politiske prosesser på høyeste nivå. Næringslivet står foran store utfordringer, og trenger erfarne rådgivere som kan hjelpe dem med å sette retning og gjennomføre bærekraftige strategier. Hege Marie er i en klasse for seg, og har allerede gjort seg bemerket både hos kunder og internt i vårt rådgivermiljø, sier Vederhus.

Vil skape positive tipping points

Under klimatoppmøte (COP28) i Dubai før jul, ble rapporten Global Tipping Points 2023 lansert. Den peker på at verden står overfor et vippepunkt, hvor klimaendringene kommer til et irreversibelt punkt.

– Jeg tror norske virksomheter og politikere kan gå foran som pådrivere og rollemodeller. Får de med seg mange nok på omstillingen vil det «tippe» i positiv retning. Klarer vi det, vil vi skape store verdier både for samfunnet, virksomhetene og klimaet, sier Norheim.

Hun ser fram til å jobbe med både unge og erfarne kollegaer i Sopra Steria, på tvers av teknologi, strategi og bærekraft.

– Verden er i endring, og jeg tror den blir det vi gjør den til. Og i ett av Europas største rådgivningsselskaper får jeg mulighet til å nettopp påvirke både private og offentlige selskaper i den viktige digitale og bærekraftige omstillingen alle skal gjennom de neste årene, avslutter Norheim.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS