I desember fikk 32 ansatte på Haukeland universitetssjukehus påvist korona, 13 av de på samme avdeling. Det mente de ikke var verdt å kommunisere ut.

BT: Haukeland universitetssykehus opplyste ikke om stort smitteutbrudd

– Det er ikke alt som nødvendigvis har offentlighetens interesse.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det mener kommunikasjonsdirektør Erik Vigander i Helse Bergen, i følge Bergens Tidende.

Avisen skriver mandag at det siden midten av desember har foregått et koronasmitteutbrudd blant de ansatte på det som blir kalt koronaavdelingen, nemlig infeksjonsavdelingen på sykehuset.

– Ikke vært informasjonsbehov

13 ansatte skal ha testet positivt for korona, etter at smitten kom inn på avdelingen via en pasient, som var lagt inn for andre årsaker.

Sykehuset har ikke opplyst om utbruddet i en egen pressemelding.

– Det er ikke alt som nødvendigvis har offentlighetens interesse. Hvis vi hadde måttet stenge en avdeling, eller at utbruddet hadde gått ut over pasient- og tjenestetilbudet, da er det av offentlighetens interesse. Det har ikke vært noe informasjonsbehov ut til publikum, sier Vigander til avisen.

Han mener sykehuset ikke kan gå ut med en pressemelding hver gang det er utfordringer ved en avdeling på sykehuset med 12 000 ansatte. Han sier i samme sak at det ikke har vært deres intensjon å holde utbruddet skjult.

LES OGSÅ: Havforskningen får strålende tilbakemeldinger på Teams-stunt: – Det er kjempegøy

32 smittet i desember

– Vi har jo ikke ikke informert om smitteutbruddet før. Vi informerer om smittetall hver dag på våre nettsider, sier han til avisen.

Det var totalt 32 ansatte som testet positivt for korona på Haukeland universitetssukehus i desember.

LES OGSÅ: – Har vi ikke de ansatte med oss på dette med bærekraft, får vi ikke til noe

Powered by Labrador CMS