I både Bergen og Stavanger vurderer man nå hva man skal gjøre med bibliotekenes fremtidige bruk av Facebook.
I både Bergen og Stavanger vurderer man nå hva man skal gjøre med bibliotekenes fremtidige bruk av Facebook.

Biblioteker vurderer å droppe Facebook

Publisert

– Vi vurderte bruken av Facebook som mer risikofylt enn bruken av andre plattformer. En hovedgrunn var at ansatte bruker private innlogginger for å administrere bibliotekets ulike Facebook-sider. Det gjør det utfordrende å kontrollere sikkerheten til FB-sidene, ettersom en for eksempel ikke kan ha én innlogging med totrinnsverifisering, sier biblioteksjef Leikny Haga Indergaard til nettstedet bokogbibliotek.no.

Dette kommer frem etter at det tidligere i høst ble klart at Datatilsynet vil ikke bruke Facebook i sitt kommunikasjonsarbeid. Bakgrunnen for avgjørelsen er basert på tilsynets egen risikovurdering av nettsiden.

Bergen kommune har nå bedt biblioteket om å kartlegge og rapportere inn sin bruk av Facebook.

Nettstedet skriver at i Stavanger er man også i gang med en evaluering av egen Facebook-bruk.

Bibliotekene der bekrefter at de er i dialog med personvernombudet i Stavanger kommune.

Nasjonalbiblioteket på sin side har enda ikke gjort en vurdering rundt personvernkonsekvensene av å være på Facebook, men skal gjøre det. I mellomtiden vil de fortsette å være aktive der.

– Vi har foretatt en vurdering og besluttet at vi vil fortsette med å bruke Facebook inntil videre. Dette med bakgrunn i at Nasjonalbiblioteket bruker Facebook som en ren formidlingskanal, sier assisterende nasjonalbibliotekar Roger Jøsevold til bokogbibliotek.no.

Powered by Labrador CMS