Ingrid-Merethe Berget har rett til 23 timer personlig assistanse i døgnet. Sammen med Stendi går hun nye veier for å rekruttere assistenter som kan hjelpe henne i hverdagen.

Setter full fyr på stillingsutlysningen

BPA-avhengige Ingrid-Merethe Berget, byr på seg selv i jakten på nye assistenter: – Det er assistenttørke i landet, sier hun.

Publisert

– Hva må en blind kvinne med cerebral parese (CP) gjøre for å få litt assistanse her, spør Ingrid-Merethe Berget.

Sammen med Stendi har hun laget en film med humor og selvironi i stillingsannonsen for å fange jobbsøkeres oppmerksomhet som BPA (Brukerstyrt personlig assistanse).

Berget har CP og er blind. Hun har rett til 23 timer assistanse i døgnet, hvor assistentene skal være hennes armer, bein og øyne.

Berget står bak podkasten «Sov godt podkast», og har en stor interesse for skuespill og eventyr. Hun lot seg ikke be to ganger da Stendi foreslo en ny vri på stillingsannonsen.

– Det er assistenttørke i landet, og det gjelder også meg. Jeg synes det bare er gøy å by på meg selv og lage en video. Samtidig er det synd at det er så vanskelig for mange å finne nok assistenter.

Filmen er sett av over 300 000 og har gitt flere gode søkere.

Stendi gjennomførte et tilsvarende stunt i vinter med para-utøveren Salum Kashafali, som fikk rundt 100 søkere.

BPA-leder av Stendi Assistanse, Finn Allan Mathisen, forteller at det er utfordrende å få nok søkere for hele bransjen – med visse geografiske forskjeller.

– Med disse stuntene vil vi synliggjøre at det er en veldig fin bransje å jobbe i, både på heltid og for studenter og andre som trenger en deltidsjobb. Det kommer alle våre vedtakseiere til gode.

Brukerstyrt personlig assistanse (BPA):

  • BPA er en måte å organisere praktisk bistand til personer med et langvarig og stort behov for personlig assistanse, og er en lovfestet rettighet.
  • Kommunen vurderer bistandsbehovet basert på søknad, og vurderer om det skal tilbys tjenester i form av BPA.
  • Brukeren selv, eventuelt med bistand, organiserer og leder arbeidet assistentene utfører og er vedtakseier og arbeidsleder. Brukeren velger selv leverandør av tjenesten.

Stendi er Norges største private omsorgsaktør, og leverer et rikt spekter av tjenester innen barnevern, bo- og omsorgstjenester, brukerstyrt personlig assistanse (BPA) og hjemmebaserte tjenester til stat og kommuner.

Powered by Labrador CMS