– Denne internasjonale anerkjennelsen hjelper oss å vise verden hvordan fremtidens lading for elbiler fungerer, sier Brand Manager i Zaptec, Helga Tjelta Mørk.

Red Dot til norsk teknologiselskap for kommunikasjonsdesign

Det norske teknologiselskapet Zaptec, får internasjonal anerkjennelse for nytt norsk kommunikasjonsdesign.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Denne internasjonale anerkjennelsen hjelper oss å vise verden hvordan fremtidens lading for elbiler fungerer, sier Brand Manager i Zaptec, Helga Tjelta Mørk.

Zaptec er et norsk, børsnotert teknologiselskap som lager ladestasjoner for elbiler. Selskapet ble grunnlagt i 2012 og solgte sin første lader i 2017. Nå har ladeselskapet kontor i Stavanger, Oslo og Stockholm, og i nylige etableringer i Tyskland, Storbritannia og Sveits. Per august 2021 har selskapet installert 70.000 ladere.

– Aldri før har så mange blitt vurdert

Hele Zaptecs kommunikasjonsdesign ble vurdert etter rebranding av merkevaren som ble lansert vinteren 2021, sammen med Scandinavian Design Group.

– Det har aldri blitt vurdert så mange selskap og byråer som i år. Denne utmerkelsen representerer kvaliteten på prosjektet Zaptec har hatt, sier grunnlegger og daglig leder i Red Dot, Professor Dr. Peter Zec.

Prisen, som også er kjent under sitt formelle navn Red Dot Award: Brand & Communication Design 2021, feires også med byrået Scandinavian Design Group.

– Det var vanvittig givende å jobbe med en så modig og fremoverlent kunde som Zaptec. De er nysgjerrige, innovative og utforskende, og det gjenspeiles i den visuelle identiteten, sier kundedirektør Nicolas Achard.

– Vi kommuniserer hele opplevelsen

Red Dot Design er en av de største designkonkurransene i verden, med utmerkelser og priser innenfor tre kategorier: Brand- og kommunikasjonsdesign, produktdesign og konseptdesign. En utmerkelse fra Red Dot er et internasjonalt og anerkjent stempel på utmerket design.

– Det er fantastisk å få en utmerkelse innenfor et ganske snevert område, slik kommunikasjonsdesign er, sier Zaptecs kommunikasjonssjef, Maiken Økland til KOM24.

Hun forklarer at designet handler om hele opplevelsen, og ikke bare produktet.

– Vi formidler den emosjonelle siden som kommuniserer den friheten man har til å reise dit man vil.

Red Dot juryen består av 24 internasjonale eksperter, og prisen skal deles ut i november. Det er fortsatt usikkert om det vil bli en fysisk prisutdeling.

Powered by Labrador CMS